Felhívás!

További szigorításokra van szükség

További szigorításokra van szükség Kovászna megye

Nem helyes, hogy ebben a helyzetben kihagyják az önkormányzati vezetőket a döntéshozatalból – véli Antal Árpád polgármester. A városvezető online sajtótájékoztatón mondta el véleményét a kialakult helyzetről és a jövőbeli intézkedésekről. 

– Minden nap új szituációval nézünk szembe, amelyre megoldást kell találni és bár nem szerencsés bírálni a kormányt és annak helyi képviselőjét, de érezni, hogy azokat az embereket hagyják ki a döntéshozatalból, akiknek van terepismeretük. Hasznosabb lenne, ha őket is bevonnák a folyamatokba, hogy ne legyen bizonytalanság az emberekben – mondta Antal Árpád, polgármester. 

Hozzátette: nem lehet elvárni, hogy az újonnan kinevezett vezetők ismerjék a közösséget, úgy, mint annak több tíz éve választott képviselői. Az önkormányzati vezetők jelenleg várnak, nehezen jutnak információhoz, mindent jóvá kell hagynia a fővárosi bizottságnak és a központosított kommunikáció a mai világban nem jó – tette hozzá a városvezető. 

A polgármester elmondta, a legfontosabb most a járvány megfékezése, ezért a közeljövőben arra figyelnek, hogy eszközöket szerezzenek be, segítsék a családorvosokat és a kórházi személyzetet, azokat, akiknek tovább kell dolgozniuk. Emellett figyelnek az idős személyekre is, bevásárolnak számukra, kiváltják a gyógyszereiket.  Közben azonban megy az élet tovább – mondta Antal Árpád, beruházások zajlanak, pályázati dolgokkal haladnak, mert ez a helyzet gazdasági visszaesést is eredményez és még értékesebb az uniós forrás, hogy miután túl leszünk a járványon, a város haladjon tovább.

A polgármester a részleges kijárási tilalommal kapcsolatban elmondta: nagyrészt rendben vannak a dolgok Sepsiszentgyörgyön, bár jeleztek már esetet a Csíki negyedből, miszerint nem tartják be a szabályokat, hogy három embernél több ne találkozzon egy helyen, de valószínűleg ez máshol is előfordul. Éppen ezért a polgármester szerint minél előbb  további szigorításokra van szükség.

A polgármester visszatért azon korábbi felhívására is, melyben a megyei kórház bizonyítottan koronavírusos személyzetét kérte fel, hogy ők maguk közöljék a nevüket a nyilvánossággal, hogy mindazok megtehessék az óvintézkedéseket, akik velük érintkeztek az elmúlt hetekben.

Az érintettek akár azzal a lehetőséggel is élhetnének ebben a helyzetben, hogy a netes felületeken, vagy rádióban ők maguk szolgáltassanak hiteles adatokat tüneteikről, gyógyulásuk folyamatáról. Ez megnyugtató hatású lenne, de ehhez az kell, vállalják fel a helyzetüket – vélte az elöljáró, aki arról is biztosította a közvéleményt, ha róla kiderülne, hogy koronavírussal fertőzött, azonnal közölné.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.