Felhívás!

Törekvő alpolgármester

Törekvő alpolgármester Kovászna megye

Bölön községnek új alpolgármestere van a 48 éves Ferencz Zoltán személyében, aki Sikó Imre polgármesterrel együtt látja el a községvezetői teendőket. Év és mandátum elején az elöljárót terveiről faggattuk.

Ferencz Zoltán felsorolásában legelsőnek a bölöni iskola manzárdosítási munkálatának folytatását említette mint fontos tennivalót. Mint mondta, az építkezésre már három alkalommal írtak ki közbeszerzést, de a jelentkezők műszaki ajánlatai nem feleltek meg az elvárásoknak. Így a közbeszerzést meg kell ismételniük, miközben a már elavult építkezési tervet is fel kell újítaniuk. Folytatnák a falu külterületeinek telekkönyvezését is.

– 125 ezer lejt pályáztunk meg erre a célra, ezzel az összeggel Szászmagyaróstól Nagyajtáig minden területet telekkönyvezni tudnánk, beleértve az erdőket is – hangsúlyozta.

Harmadsorban fontosnak találja, hogy hangsúlyozottabban törődjenek az elmúlt évi árvizek által tönkretett hidak felújításával (Bölön község kártérítést kért és kapott az államtól), ugyanakkor a patakmeder takarításával. Mint mondta, legalább 200 család sorsa függ a hidak állapotától, ezért lényeges, hogy azok rendben legyenek.

Nem mellékes számára az erdei utak állapota sem. Az erdőkitermelők azokat folyamatosan megrongálják, és nem csak az utakat, de decemberben például a súlyos, fával megrakott járművek kétszer elszakították az utak alatti vízvezetékeket is; ezekkel is törődni kellett, mert a falu víz nélkül maradt.
A községben egyelőre mintegy 800 családhoz van bevezetve a vezetékes víz, de a gyenge hozam miatt egyelőre bővítést nem tudnak tervezni, azt viszont igen, hogy a vízhozamon javítsanak.
– Ebből a célból szándékunkban áll bekötni a hálózatba a Buggyon forrást is – részletezte.

Pályázatuk van leadva a szennyvízhálózat kiépítésére is, egyelőre, amíg halad az ügye, addig a szennyvízülepítő számára kell területet vásárolniuk; azt valahol az Olt folyó mellett képzelték el.
– Fontosnak tartanám, hogyha a gáz bevezetésével is haladnánk – sorolta tovább terveit – Bölönben egyáltalán nincs gáz vezetve, erre igény lenne, ám csak pályázati forrásból tudnáNk megvalósítani – mondta.

Az alpolgármester figyelemmel kísérné azokat a bölöni kisvállalkozókat, akik nemrég a polgármesteri hivatal pályázata és segítsége révén tudtak elindulni, a helyi termelők, gazdák számára vágóhidat létesítene, de szándéka feljavíttatni és használatukba adni az üzemanyagtöltő-állomás melletti mázsamérleget is. Ott van aztán a hivatal tulajdonában a bölöni halastó, melyet tovább fejlesztenének mint agroturisztikai létesítményt, aztán sporttelepet is szeretnének létesíteni, és szeretné az alpolgármester, ha a bölöni focicsapat is újraindulna.

Folytatná a falu orvosi rendelőjének felújítását, gondoskodnia kell arról is, hogy a 135 közmunkaköteles bölöni személy a faluközösség számára hasznos munkát végezzen. Megszervezné az éjjeli és a mezőőrséget is a faluban, továbbá Bölönpatakon vannak még házak, ahol nincs villanyáram, ezt is megoldaná. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 25., 8:39
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Nagyok a tervek csak a a baj hogy ezek lassan elmaradnak, A vizhozamrol csak annyit hogy ha nem kottek volna a halastavat a halozatra akkor lenne viz mindenkinek es nem kellene boviteni a halozatot es igy tovabb es o is a polgarmester csicskaja azt huzza amire Imrike diktal.

 • User
  Dátum: 2021. január 27., 9:54
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A világnak szüksége van, ilyen emberekre. Mindig is tiszteltem, becsültem Ferencz Zoltán munkáját. Van tapasztalatom vele szembe, tehát a szavaimnak igazságalapja van. Isten segítse őt, kitartast kivánok, hiszen emberekkel dolgozni nem olyan könnyű munka, de tudjuk hogy neki menni fog! Egészséget!