Hirdetés
Hirdetés

Tömegsport a szemetelés

Tömegsport a szemetelés Kovászna megye

A Kovászna Megyei Környezetőrség által januárban kiszabott bírságok értéke 90 ezer lejre rúg, 15 ezer lejjel meghaladva a tavaly decemberi büntetéseket.

Januárban 18 terepszemlét hajtottak végre a háromszéki környezetőrség munkatársai a decemberi, 75 ezer lej összérértékű bírságokat eredményező 31-gyel szemben. A leggyakoribb kihágások között a környezetvédelmi engedélyek hiánya, a hulladékok nem a megfelelő gyűjtőhelyre való szállítása, illetve nem szelektív módon történt gyűjtése szerepel. A múlt hónapban végrehajtott ellenőrzések közül tizet lakossági bejelentés nyomán, négyet az előírt működési feltételek ellenőrzése végett, egyet hivatalból és hármat más intézménnyel karöltve hajtottak végre a környezet őrei, akik akcióik során hét büntetést: négy figyelmeztetést és három pénzbírságot szabtak ki.

Ráduly Attila, a környezettudatos nevelést zászlajára tűző kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület elnöke a felelőtlen szemetelés kapcsán nem rejtette véka alá véleményét.

„Alakulásunk óta célunk, hogy neveléssel, példamutatással közvetlen környezetünket szebbé, tisztábbá varázsoljuk. Ennek jegyében az elmúlt 14 évben hulladékgyűjtési akciókat, táborokat, emellett rengeteg programot szerveztünk a helyi és környekbeli oktatási intézményekben is. Hatékony kapcsolatot ápolunk a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel, közösen évente szervezünk többnapos, felelős hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás témájú tábort. Úgy véljük, sokkal jobb a nevelés által változtatni a dolgokon. De sajnos, amint a fenti példa is mutatja, a felelős személyeknek gyakran bírságolniuk is kell. Természetjáróként főleg ha az erdei, illetve mezei utak mentén eldobált szemétre gondolunk, akkor a helyzet helyenként még inkább elszomorító. Mi azonban lehetőségeink szerint folytatjuk a nevelő munkát” – összegzett az egyesületi elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások