Felhívás!

Tojásfestés videóról!

Tojásfestés videóról! Kovászna megye

Idén a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány szervezésében ezúttal online térben zajlik a tojásírás, és az otthonainkban elkészített tojásalkotások bemutatása: így az eddigi évek során már hagyománnyá vált, igen nagy népszerűségnek örvendő tojásírás-oktatás folyamata nem szakad meg, csak átalakul.

„Bár a Guzsalyasban idén elmarad a közös tojásírás, ezzel a rövidfilmmel biztatunk mindenkit, hogy otthon írja meg a húsvéti tojásokat” – áll a felhívás a Guzsalyas Alapítván Facebook-oldalán. A hímestojás-írás, -festés rejtelmeibe Benkő Éva, Kolozsi Ildikó, Máté-Szentkirályi Imola és Tóth-Birtan Tinka vezetik be az érdeklődőket, a rövidfilmet Vörös T. Balázs vágta és szerkesztette, a jó hangulathoz szükséges zenét pedig a Folker együttes biztosította.

– A film segítségével, amely három technika folyamatát rögzíti, olyanok is el tudják készíteni az írott, festett tojásokat, akik ezzel még soha nem foglalkoztak. Ezen kívül meghirdettünk egy virtuális kiállítást is: az otthon megírt remekműveket kell lefényképezni, a fényképeket pedig hozzánk eljuttatni (a guzsalyas_alapitvany@yahoo.com e-mail-címre). A Guzsalyas Alapítvány szakmai bizottsága választja ki azon munkákat, amelyek a húsvéti ünnepek után, az alapítvány Facebook-oldalán megjelenítendő virtuális kiállítás részei lesznek. A képek beküldési határideje április 14., déli 12 óra! A virtuális kiállítás megjelenésének várható időpontja április 21. – részletezte érdeklődésünkre Tóth-Birtan Tinka, a Guzsalyas Alapítvány oktatója.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások