Hirdetés
Hirdetés

Többet tud, mint gondolnánk

Többet tud, mint gondolnánk Kovászna megye

Az alapvetően a belföldi turizmus fellendítését és a dolgozó emberek feltöltődését szolgáló vakációs jegyek népszerűsége felfutóban, annak ellenére, hogy sokan nem tudják, milyen lehetőségeket rejt. Ha ugyanis tudnák, bizonyára nem menne veszendőbe egy sem, mert ez azért manapság még nem egyszer megesik – tudjuk meg László Endrétől, aki a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Klaszter vezetője is. Ne hallgassa el, amiről tudnunk kellene – kértük, és ő szívesen válaszolt.

Nincsenek megfelelően tájékoztatva a felhasználók arról, hogy meddig és hogyan használhatják fel az utalványokat: pl. hogy kötelező módon a jegyek tulajdonosa kell igénybe vegye a szolgáltatást, magyarán a voucherek nem adhatók át – véli László Endre. Ugyanakkor arról is tudniuk kell, bárkit magával vihet az illető, nem feltétlenül csak családtagot.

A helyfoglalás az utalvány tulajdonosának nevére történik, és a szállásfoglalás kötelező elem a jegyek felhasználásakor. Egy csomag minimum egy éjszakai szállást kell tartalmazzon, tehát az étkezést például nem fizethetjük külön, egy másik egységnél. Az utazási irodák viszont megtehetik ezt: annak ellenére, hogy nem ugyanattól a szolgáltatótól veszik meg a szolgáltatásokat, összeállíthatnak egy csomagot, ami tartalmazhat szállítást, belépőjegyeket, fesztivál- és színházjegyeket, szállítási jegyeket, ha azok egy fogyasztó ugyanazon útjához kapcsolódnak.

Ha nem az utazási iroda által ajánlott szállásadótól szeretnénk igényelni egy szobát, hanem, mondjuk, magunk szemelünk ki a booking-oldalon egy kis panziót vagy hotelt, az utazási irodától azt is kérhetjük belefoglalni egy komplex csomagba, és az nem lesz ettől drágább, sőt… – nyugtat meg a turisztikai iroda vezetője. Mivel a cégek, ha elég jó forgalmat hoznak egy egységnek, kedvezményeket is kapnak, előfordulhat, hogy az online felületen látható árnál olcsóbban is tudnak szállást biztosítani. Az utazási irodák jutalékrendszerben dolgoznak, így a többi esetben sem a klienstől vasalnak be pluszköltséget, hanem a szállásadóktól kapják meg a részüket. Annyit viszont meg kell jegyezni, hogy csak olyan szálláshelyekről van szó, amelyek a turisztikai minisztérium hivatalos engedélyével rendelkeznek.

– Nagy sikere volt a nyáron a máramarosi borsabányai ajánlatunknak: a csomag része volt egy szállodai tartózkodás festői környezetben, wellnesszezéssel együtt, a program része volt továbbá egy piknik, és egy menet a visói kisvonattal. Nagyon szerették az ügyfeleink – mondta László Endre.

De a nagy kultúrközpontokba, Kolozsvárra, Marosvásárhelyre vagy akár Bukarestbe egy hétvégére is megéri elutazni autóval vagy vonattal, a szállást, a belépőjegyet, a transzfert is intézi helyettünk az utazási iroda, amely követi az eseménynaptárt, így koncertrajongóknak is naprakész ajánlata van.

– A vakációs jegy a lejárat utolsó napjáig elfogadható, úgy is, hogy nyárra foglalhatunk vele szállást – világít rá egy szintén kevésbé tudott dologra a TTS képviselője. – Ha valaki nem szeret utazni, keressen fel minket, mert számos más ajánlatot tudunk tenni neki, olyat, ami neki talán eszébe sem jut. A lényeg, hogy a három alapvető szolgáltatásra, illetve a kapcsolódó programokra lehet költeni ezeket a fizetőeszközöket.

Végezetül egy újdonság: idéntől a vakációs jegyek többsége bankkártya formában kerül kibocsájtásra, így megtörténhet az, hogy a kisebb szálláshelyek, amelyek nem rendelkeznek kártyaleolvasóval, nem tudják azokat elfogadni. Erre is van megoldás, ugyanis az utazási irodák többsége technikailag fel van készülve a kártyák elfogadására.

Információkkal, tanácsadással és helyfoglalásokkal az alábbi elérhetőségekkel állnak rendelkezésükre:

Transilvania Tourist Service Utazási Iroda, Sepsiszentgyörgy, Olt utca 8. szám.

Telefon: 0267351817, mobil: 0748130301, e-mail: office@transilvaniatourism.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 31., 7:52
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sok egység nem veszi el, sokan meg “csak”ami nem kel el,típusú csomagot adják a vakációs jegyért! 2,3 csillag nyáron a tengeren napi4-500 lej! Ez arra jó, h a gazdag még gazdagabb legyen! Jobb lenne ezért a pénz, igaz akkor sokan az 1450 lejjel 1 hét all inclusiv szolgáltatást vásárolnának Bulgáriában!😁😉

 • User
  Dátum: 2020. január 31., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A román tengerpart drága, függetlenül a vakációs jegyektől. Az állam pedig azért annyira nem bolond, hogy pénzt adjon, amit vagy erre költesz vagy nem, illetve, hogy más országokat támogasson vele.