Felhívás!

Többen lemondták az oltást

Többen lemondták az oltást Kovászna megye

Annak ellenére, hogy Romániában folytatódik az oltáskampány minden Covid19 elleni vakcinával, amely jelen pillanatban az európai illetékes hatóságok jóváhagyásával rendelkezik, Háromszéken is egyre többen mondják vissza az AstraZeneca-vakcinával történő oltást.

Az oltáskampányt ezzel a vakcinával már több ország felfüggesztette, miután vérrögképződéses esetekről érkezett bejelentés az említett vakcinával beoltott néhány páciens esetében. Kovászna megyében is egyre több személy van azon az állásponton, hogy nem jelentkezik oltásra, amennyiben AstraZenecát kapna. Sokan inkább új időpontot kérnek, abban bízva, hogy hátha akkor a Pfizer–Biontech- vagy Moderna-vakcinával fogják beoltani. Van, aki úgy nyilatkozott: szívesebben kérne a kínai vagy orosz vakcinából, mint az brit–svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztettből.

Dr. Fejér Szilárd kutató megkeresésünkre elmondta: nem kell visszamondani az AstraZeneca-oltásra való előjegyzést, lehet menni bátran, mert egyáltalán nem bizonyosodott be, hogy ok-okozati összefüggés lenne a trombózisesetek és a vakcina között.

– Abból kiindulva, hogy egyáltalán nem gyakoribb az előfordulása ezeknek az eseményeknek, mint a nem beoltottak körében, kevés esélyt látok arra, hogy az oltás okozna vérrögképződést – mondta a kutató.

Hozzátette: valójában a média keltette hisztériáról van szó, és egyes országokban a döntéshozók elhamarkodottan intézkednek, így többet ártanak vele, mint használnak. Az is kiemelte, mivel itt van a harmadik hullám, ami durvább és erősebb lesz, mint az előző, nagyon fontos lenne elmenni oltásra, a különböző járványügyi szabályok betartása mellett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.