Felhívás!

Több támogatást kértek

Több támogatást kértek Kovászna megye

Barót tanácsa szerződést hosszabbított a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal, mely Baróton és a hozzá tartozó falvakban az otthoni betegellátás és az idősek gondozása területén fejt ki lényegesebb tevékenységet, de más szolgáltatásokat is nyújt a rászorulóknak.

Az alapítvány azon kérését azonban, mely az önkormányzat által nyújtott havi rendszeres támogatás 1000 lejjel való növelésére vonatkozott – lévén, hogy az alapítvány költségei is emelkedtek – a baróti város­atyák egyelőre nem tudták teljesíteni. Bár azzal Lázár-Kiss Barna polgármester egyetértett, mégis azt javasolta, hogy egyelőre várják meg, miként alakul a város idei költségvetése, és ha az megengedi, akkor mindenképp emelik a támogatást. Hangoztatta, a hivatal szemszögéből az alapítvány tevékenységével minden rendben van: a tavalyi évre vonatkozó beszámolójukat benyújtották, ugyanakkor a baróti Vállalkozói Központ épületében bérelt irodájukért is rendesen fizetik a megszabott bért.
– Egyelőre hagyjuk a támogatást a havi 5500 lejes értéken, és ha a költségvetésünk megengedi, majd emeljük – fogalmazott Lázár-Kiss.
Az elhangzottakhoz az ellenzéki tanácsosok annyit fűztek hozzá, hogy a támogatás emelését a törvény sem teszi lehetővé mindaddig, amíg nincs költségvetése a városnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.