Több száz munkahely itthon és külföldön is

Több száz munkahely itthon és külföldön is Kovászna megye

Közel háromszáz munkahely várja a Kovászna megyei állástalanokat itthon, de azoknak is kínálnak lehetőséget, akik külföldön próbálkoznának.

A Kovászna Megyei Munkaerő-Elhelyező Ügynökség közel háromszáz állást kínál itthon a munkanélkülieknek, a legtöbb hely továbbra is a csomagolóiparban és a textilgyárakban van, ide 20-25 fős csoportokat is alkalmaznának. Ugyanakkor szakácsot, kozmetikust, orvosi asszisztenst, de vasbetonszerelőt és építkezési munkatársakat is keresnek a háromszéki cégek. Az álláslehetőségekről a munkaügyi hivatal földszintjén lehet érdeklődni.

A helyi kínálat mellett az Eures iroda által közölt állásokra is lehet jelentkezni, itt közel ezer munkahely közül lehet válogatni. Ezek mintegy fele a mezőgazdaságba szól, főként Németországba és Portugáliába keresnek munkásokat, de Hollandiában és Nagy Britanniában is ez az ágazatba kecsegtet a legtöbb lehetőséggel. Emellett Németországba most főként az építőiparba várnak jelentkezőket, Dánia és Írország pedig a húsfeldolgozó iparba keres munkásokat. Az állások nagy része nem igényel felsőfokú vagy szakirányú végzettséget, részletes információkkal az Eures irodában szolgálnak. Háromszékről tavaly mintegy százan mentek el külföldre szezonmunkára a hivatal közvetítésével – mondta Kelemen Tibor igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 12., 19:41
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Egy élelmiszeripari gyárban dolgozok Kézdivásárhelyen mint mérnöknő,és már a harmadik éve dolgozom de a fizetésem nem haladja meg a 2.500 lejt, ezért nekem nem éri meg ingázni napi 30km , inkább külföldon folytatom a szakmámat.