A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Több száz munkahely itthon és külföldön is

Több száz munkahely itthon és külföldön is Kovászna megye

Közel háromszáz munkahely várja a Kovászna megyei állástalanokat itthon, de azoknak is kínálnak lehetőséget, akik külföldön próbálkoznának.

A Kovászna Megyei Munkaerő-Elhelyező Ügynökség közel háromszáz állást kínál itthon a munkanélkülieknek, a legtöbb hely továbbra is a csomagolóiparban és a textilgyárakban van, ide 20-25 fős csoportokat is alkalmaznának. Ugyanakkor szakácsot, kozmetikust, orvosi asszisztenst, de vasbetonszerelőt és építkezési munkatársakat is keresnek a háromszéki cégek. Az álláslehetőségekről a munkaügyi hivatal földszintjén lehet érdeklődni.

A helyi kínálat mellett az Eures iroda által közölt állásokra is lehet jelentkezni, itt közel ezer munkahely közül lehet válogatni. Ezek mintegy fele a mezőgazdaságba szól, főként Németországba és Portugáliába keresnek munkásokat, de Hollandiában és Nagy Britanniában is ez az ágazatba kecsegtet a legtöbb lehetőséggel. Emellett Németországba most főként az építőiparba várnak jelentkezőket, Dánia és Írország pedig a húsfeldolgozó iparba keres munkásokat. Az állások nagy része nem igényel felsőfokú vagy szakirányú végzettséget, részletes információkkal az Eures irodában szolgálnak. Háromszékről tavaly mintegy százan mentek el külföldre szezonmunkára a hivatal közvetítésével – mondta Kelemen Tibor igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 12., 19:41
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Egy élelmiszeripari gyárban dolgozok Kézdivásárhelyen mint mérnöknő,és már a harmadik éve dolgozom de a fizetésem nem haladja meg a 2.500 lejt, ezért nekem nem éri meg ingázni napi 30km , inkább külföldon folytatom a szakmámat.