Felhívás!

Több mint 30-an pályáztak

Bár idén minden korábbinál többen jelentkeztek, idén sem merült ki a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által meghirdetett százezer lejes hallgatói ösztöndíjalap. A program titkárságára kedd délig harmincnégy pályázat érkezett be.

Zsigmond József, a programot kezdeményező fiatal helyi tanácsos összesítése szerint ezek közül 14 pályázó alapképzésen van (ők négy hónapon keresztül havi 300 lejre jogosultak), 19 mesterit végez (ők havi 500 lejt kaphatnak) és egy doktori képzésen vesz részt (neki 1000 lej jár havonta). Összességében hét egyetemi város tizenegy egyeteméről pályáztak, köztük Marosvásárhelyről, Budapestről és Gödöllőről is.

Az, hogy az összeg mindezidáig „kimeríthetetlen” volt, nem jelenti azt, hogy „szórják a pénzt” – mondta el Zsigmond József.

– Természetesen az, hogy valaki pályázott, az nem jelenti azt, hogy azonnal meg is kapja a támogatást. A beküldött pályamunkákat egy egyetemi tanárokból és tanácsosokból álló bizottság bírálja el. A tanácsosok részvétele azért fontos, mert azt szeretnénk, hogy a projektek ne papíron maradjanak, hanem valóban meg is valósítsuk, hiszen nem mindennap képezi tudományos kutatás tárgyát például Szotyor település fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata – mondta el megkeresésünkre Zsigmond József.

Hozzátette: a részvétel „egyértelműen növekvő tendenciát mutat”, vannak, akik „számolnak vele”, hisz több mostani mesteris már alapképzésben is nyújtott be pályázatot

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.