Felhívás!

Több mint 22 ezer személyt oltottak be eddig Kovászna megyében

Több mint 22 ezer személyt oltottak be eddig Kovászna megyében Kovászna megye

Közel 22.400 személyt oltottak be eddig koronavírus ellen Kovászna megye kilenc oltóközpontjában, a hatóságok pedig az oltópontok számának növelését fontolgatják áprilistól kezdődően.

Ágoston László, a Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője elmondta, péntekig a megyében összesen 22.388 személyt oltottak be, közülük 6.677-en kapták meg a vakcina második adagját is.

Elmondása szerint kevesebb mint húsz esetben jeleztek mellékhatásokat, ezek közül csak egy volt súlyosabb.

“A megye lakosságának mintegy tíz százaléka van beoltva, körülbelül annyi, mint az országos átlag, tehát tartjuk a lépést, de nyilván a beoltott személyek között vannak más megyékből érkezettek is, mivel mindenki ott adathatja be a vakcinát, ahol szeretné. (…) Kilenc oltóközpont van a megyében, de lehetséges, hogy áprilisban több személyt kell majd beoltani, és ebben az esetben számításba vesszük, hogy jövő hónap közepétől növeljük az oltóközpontok számát” – nyilatkozta Ágoston László.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 27., 8:57
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Biztos, hogy 22 388 beoltott személyről van szó, nem 22 388 beadott dózisról ? Elnézést, hogy kételkedem, de látva a hivatalos közlemények pontosságát…. A prefektúra pénteki tájékoztatójában egyszerűen elfelejtették Sepsiszentgyörgyöt megemlíteni a 3 ezrelék fölötti települések között. A tájékoztatóból lassan kikopnak az adatok (halottak, kórházban kezeltek száma stb.), marad a napról napra átmásolt sablonszöveg.

 • User
  Dátum: 2021. március 27., 10:08
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Miért kell a Kézdivásárhelyi lakosnak Kovásznára , Barótra utazni a beoltásra , és miért kell várnia két hónapot a várólistán az oltakozásra ?

 • User
  Dátum: 2021. március 29., 14:13
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sajnos nagyon gyenge az oltással kapcsolatos tájékoztatás, már napok ota nem lehet látni senkit a Dália utcai oltoközpontnál, nincs vakcina, vagy mi történik igazán sokkal több infora lenne szükség napi szinten mennyi a várakoyási idő meg stb stb..

  • User
   Dátum: 2021. március 29., 16:33
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Mire vár, álljanak sorba az ajtóban? Óránként 5-6 ember van behívva (és ezek közül van aki nem jelenik meg, mert pont beteg), ezért normális, hogy nincs sor. Kevés, lehetne több, de ez van országszerte. Nincs zárva, ma kaptam ott 3 másik illetővel együtt.