Felhívás!

Tízórai helyett ígéret

Tízórai helyett ígéret Kovászna megye

Eltelt az első iskolai félév, és Háromszéken továbbra sem kaptak tejet és kiflit a kisdiákok. A Kovászna Megyei Tanács a második szemeszterre ígéri a megoldást.

Romániában egyedül Kovászna megyében nem működik az államilag támogatott, a megyei tanács által lebonyolítandó tej–kifli-program. A kisiskolások tavaly sem részesültek az ingyen tízóraiban, és almát sem kaptak. A 2018–2019-es tanévben szintén nem sikerült megoldást találni a programra, így az első félév e nélkül telt el.
Henning László, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke szerint az utolsó pillanatban hozott jogszabály-módosítások okolhatók emiatt, a tanév kezdetétől legalább ötször módosították a módszertant, így a tenderfüzetet is. Az alelnök kifejtette: a napokban megoldódik a gond, a beszállítóval hétfőn írják alá a szerződést, így a következő fél­évben már biztosítják a tejet és kiflit az iskoláknak. Hozzátette: a szerződéskötés miatt lehet egy-két nap csúszás, de reményeik szerint nem lesznek fennakadások, és megkapják a gyermekek a tízórait.

Háromszéken mintegy 24 ezer kisdiák számára jár tej, kifli és alma. A kormány által előírt program szerint hetente ötször pékterméket, kétszer gyümölcsöt vagy zöldséget, háromszor tejterméket kell kapniuk a kisdiákoknak, a napi értékhatár pedig 2,05 lej. Az Európai Unió által finanszírozott programból a rövid programú óvodások és az 1–8. osztályos tanulók részesülnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 6., 11:09
  ÉRTÉKELÉS: 6

  NEMES ZSUZSANNA: NYUGTAVAL DICSERIK A NAPOT!
  Szamtalanszor mar elorukkoltak az Eloljaroink, hogy igenis lesz, ebben az evben biztos, de meg egyelore CSEND> A kisiskolások tavaly sem részesültek az ingyen tízóraiban, és almát sem kaptak. A 2018–2019-es tanévben szintén nem sikerült megoldást találni a programra, így az első félév e nélkül telt el. HELYES……Vegre leirtak az ugazsagot.
  Mas megyek mas torvenykezessel dolgoznak, ha ott mukodik nalunk meg nem. Varjuk a folytatast!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2019. február 6., 12:26
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Szegyen, hogy minden megyebe adjak es adtak itt pedig “nesze semmi fogd meg jol ” alapon csak igergetik. Kivancsi vagyok az az egy- ket nap csuszas meddig csuszik? Juniusig amikor mar vakaciora jonnek?

 • User
  Dátum: 2019. február 7., 12:45
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Edes Istenem,hogy egyesek mennyire meg tudnak alazkodni egy xaros tejert meg kifliert.Es szerintem pont azok,akiknek a zsebe tele van penzzel! Annyit mar ne sirankozzatok azert a ket decis tejert, meg azert a 80 banis szaraz kifliert mert akik kulfoldon olvassak ezt a lapot meg a vegen azt hiszik,hogy a szekelyek meg Eszak-Koreanal is kiehezettebbek. Nem hiszem,hogy ha gyereket tudtal csinalni,akkor ne lenne penzed,napi ket deci tejre meg egy kiflire. Ami pedig az iskolakat illeti,ha igaz,hogy lenyuljak a gyerekek allami tamogatasat,ami nagyon is lehetseges ebben a rohadek orszagban,akkor ezt nem itt kell jelentgetni es sirankozni,hanem egyenesen Bukarestbe,a Tanugyminiszteriumban! Csak ehhez elobb (ha tetszik ez egyeseknek ha nem),meg kell tanulni romanul!

 • User
  Dátum: 2019. február 7., 20:27
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A megspórolt pénzen sorok között olvasok részére szerveztek tanfolyamot, és oknyomozókat képeztek ki, akik a másik csapatban keresik a gyanús zsebelőket.