A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Tízórai helyett ígéret

Tízórai helyett ígéret Kovászna megye

Eltelt az első iskolai félév, és Háromszéken továbbra sem kaptak tejet és kiflit a kisdiákok. A Kovászna Megyei Tanács a második szemeszterre ígéri a megoldást.

Romániában egyedül Kovászna megyében nem működik az államilag támogatott, a megyei tanács által lebonyolítandó tej–kifli-program. A kisiskolások tavaly sem részesültek az ingyen tízóraiban, és almát sem kaptak. A 2018–2019-es tanévben szintén nem sikerült megoldást találni a programra, így az első félév e nélkül telt el.
Henning László, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke szerint az utolsó pillanatban hozott jogszabály-módosítások okolhatók emiatt, a tanév kezdetétől legalább ötször módosították a módszertant, így a tenderfüzetet is. Az alelnök kifejtette: a napokban megoldódik a gond, a beszállítóval hétfőn írják alá a szerződést, így a következő fél­évben már biztosítják a tejet és kiflit az iskoláknak. Hozzátette: a szerződéskötés miatt lehet egy-két nap csúszás, de reményeik szerint nem lesznek fennakadások, és megkapják a gyermekek a tízórait.

Háromszéken mintegy 24 ezer kisdiák számára jár tej, kifli és alma. A kormány által előírt program szerint hetente ötször pékterméket, kétszer gyümölcsöt vagy zöldséget, háromszor tejterméket kell kapniuk a kisdiákoknak, a napi értékhatár pedig 2,05 lej. Az Európai Unió által finanszírozott programból a rövid programú óvodások és az 1–8. osztályos tanulók részesülnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 6., 11:09
  ÉRTÉKELÉS: 6

  NEMES ZSUZSANNA: NYUGTAVAL DICSERIK A NAPOT!
  Szamtalanszor mar elorukkoltak az Eloljaroink, hogy igenis lesz, ebben az evben biztos, de meg egyelore CSEND> A kisiskolások tavaly sem részesültek az ingyen tízóraiban, és almát sem kaptak. A 2018–2019-es tanévben szintén nem sikerült megoldást találni a programra, így az első félév e nélkül telt el. HELYES……Vegre leirtak az ugazsagot.
  Mas megyek mas torvenykezessel dolgoznak, ha ott mukodik nalunk meg nem. Varjuk a folytatast!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2019. február 6., 12:26
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Szegyen, hogy minden megyebe adjak es adtak itt pedig “nesze semmi fogd meg jol ” alapon csak igergetik. Kivancsi vagyok az az egy- ket nap csuszas meddig csuszik? Juniusig amikor mar vakaciora jonnek?

 • User
  Dátum: 2019. február 7., 12:45
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Edes Istenem,hogy egyesek mennyire meg tudnak alazkodni egy xaros tejert meg kifliert.Es szerintem pont azok,akiknek a zsebe tele van penzzel! Annyit mar ne sirankozzatok azert a ket decis tejert, meg azert a 80 banis szaraz kifliert mert akik kulfoldon olvassak ezt a lapot meg a vegen azt hiszik,hogy a szekelyek meg Eszak-Koreanal is kiehezettebbek. Nem hiszem,hogy ha gyereket tudtal csinalni,akkor ne lenne penzed,napi ket deci tejre meg egy kiflire. Ami pedig az iskolakat illeti,ha igaz,hogy lenyuljak a gyerekek allami tamogatasat,ami nagyon is lehetseges ebben a rohadek orszagban,akkor ezt nem itt kell jelentgetni es sirankozni,hanem egyenesen Bukarestbe,a Tanugyminiszteriumban! Csak ehhez elobb (ha tetszik ez egyeseknek ha nem),meg kell tanulni romanul!

 • User
  Dátum: 2019. február 7., 20:27
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A megspórolt pénzen sorok között olvasok részére szerveztek tanfolyamot, és oknyomozókat képeztek ki, akik a másik csapatban keresik a gyanús zsebelőket.