Felhívás!

Tíz perc alatt bevethető

Tíz perc alatt bevethető Kovászna megye

Megérkezett Mikóújfaluba az önkormányzat nyolcvanezer eurós LEADER-pályázatának utolsó darabja, egy ötezer literes, tartállyal ellátott szivattyú, amely saját tűzoltókocsiként is használható – tájékoztatott Demeter Ferenc. A polgármester azt mondja: az új berendezés legtöbb tíz percen belül a falu akármelyik pontján bevethető.

A tűzoltóágyúként használható céleszköz annak a traktornak a része, amelyet a község már korábban megkapott.

– Ha tűz miatt hívják a 112-es egységes segélyhívószámot, akkor a szentgyörgyi tűzoltók azonnal riasztják az önkormányzat alkalmazásában lévő tűzoltóparancsnokot. Ez a maga során riasztja a faluban működő, húsztagú önkéntes tűzoltócsoportot, beindítja a traktort, és a tartállyal a tűz helyszínére siet. Ez – normális körülmények között – nem vehet tíz percnél többet igénybe.

A helyszínre már biztos kiért más önkéntes tűzoltó, de ha nem, a parancsnok akár egymaga is működésbe hozhatja a vízágyút, és elkezdheti a tűzoltást, míg társai, illetve a sepsiszentgyörgyi katonai tűzoltók megérkeznek – magyarázta a polgármester.

Az szivattyús tűzoltótartály egy nyolcvanezer eurós LEADER-program része, amelyben a falu kapott egy traktort, egy ásókupát és egy útgyalut is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.