Felhívás!

Tíz év a város életében

Tíz év a város életében Kovászna megye

Tíz év alatt nemcsak mi lettünk idősebbek, hanem a város is jelentősen átalakult – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén Antal Árpád (képünkön). A sepsiszentgyörgyi polgármester abból az alkalomból tekintett vissza az elmúlt évtizedre, hogy majdnem napra pontosan tíz éve (2008. június 20-án) tette le a polgármesteri esküt.
Az ebből az alkalomból készült tevékenységi beszámoló hamarosan elérhető lesz a polgármesteri hivatal honlapján, de tervezik, hogy nyomtatásban is hozzáférhetővé tegyék az érdeklődők számára. Az elöljáró kissé csalódottan állapította meg, hogy 2008-ban bizonyos tekintetben „jobban álltunk”, mint most, és „nem gondolta volna”, hogy a magyar közösségre, városokra, vezetőkre nehezedő nyomás nemhogy csökkenne, hanem inkább nőni fog.
– Aki azt hiszi, hogy a Ceauşescu által megkezdett, a nemzetiségek felszámolására irányuló politika megszűnt, az – sajnos – nagyon téved. Ha Ceauşescu még csak öt évet élt volna, akkor ebben a hivatalban ma már valószínűleg senki nem beszélne magyarul. A bukaresti látható és láthatatlan hatalom ma is vissza akarja szorítani a magyar jelenlétet, az elmúlt tíz évben folyamatosan nyomás alatt dolgoztunk, igen sok kreatív energiánkat emésztette és emészti fel az értelmetlen harc – jelentette ki a polgármester.
Antal Árpád úgy véli, mindezek ellenére a város most „élhetőbb és szerethetőbb”, mint tíz évvel ezelőtt volt. A polgármester megköszönte a bizalmat, a konstruktív kritikát, a hangulatot, amit „azok érzékelnek jobban, akik ritkábban jönnek Sepsiszentgyörgye”.
Kifejtette: a megyei tanáccsal „testvéri szövetségben” továbbra is olyan város, régió megteremtésén dolgoznak, „ahol egy két- vagy többgyerekes család szívesen él”. A beszámoló részleteire visszatérünk. <<
Antal Árpád: a város most „élhetőbb és szerethetőbb”, mint tíz évvel ezelőtt volt

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások