Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Titokzatos felirat a Főtéren

Titokzatos felirat a Főtéren Kovászna megye

Titokzatos feliratot találtak ma reggel Sepsiszentgyörgy Főterén.

A piros színnel, valószínűleg rúna ábécével írt szöveg két részből áll, amelyeket egy-egy zöld színű, sárkányra emlékeztető rajz zár le. A két szövegrész nem ugyanolyan és nem is azonos számú karaktert tartalmaz (az egyik részben 50, a másikban 53 betűnek tűnő rajzolat van) és egyelőre nem sikerült megfejteni. Bár a Szent György Napok szervezői nem zárják ki egy tréfa lehetőségét – végül is a szöveg április 1-jén reggel jelent meg – megnyugtató lenne, ha valaki rájönne a titkára. A helyi szakembereknek ez egyelőre nem sikerült, ezért nemzetközi szakértőket vontak be, akiknek elküldik a feliratról készült drónfotókat. Addig is a lakosság segítségét várják, akinek sikerül megfejtenie az írást (írásokat?), kérik, küldje el a press@sepsi.ro címre.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 2., 10:33
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nagyon egyszerű a megfejtés ! Ős dák írás amiből az összes nyelv ábécéje született…sőt a földönkívüliekkel ezzel kommunikáltak.Olyan Mr.Bean-es az egész…a filmek elején Mr.Bean-t valószínűleg egy UFO-ból egy fénysugáron engedik le a kockaköves placcra .Itt pedig írtak a kockakövekre, valszeg azt ,hogy nemsokára megérkezik Mr.Bean is.

 • User
  Dátum: 2019. április 3., 10:17
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Azért feltennék egy kérdést.Hogy valaki/valakik ezt megtegyék idő kell ,festék munka…SENKINEK nem tűnt fel,hogy mi történik ott a város FŐTERÉN? a csendőrség ünnepelte magát,mindnyájan az asztal körül ültek?Ilyen módon bármi mást is csinálhattak volna ott,például a kockakövek alá húsvéti tojásokat is rakhattak volna például ,vagy mást.