Felhívás!

Titkolózós szavazás

Titkolózós szavazás Kovászna megye

Nem hozott különösebb meglepetést az RMDSZ baróti, bővített választmányának kedd esti ülése, melynek célja a szervezet helyi polgármesterjelöltjének megválasztása volt. Az elképesztően gyenge népszerűségi indexe ellenére a szervezet a jelenlegi városvezetőt szeretné polgármesternek.

Részletekkel nem tudunk szolgálni, mert az ülésre a sajtót nem engedték be: a polgármester által kézből irányított helyi RMDSZ-nek tehát pont azelőtt a közösség előtt akadt takargatnivalója, melyet a jelölt által az elkövetkező négy évben szolgálni akar. Eredetileg négy személy szeretett volna indulni a jelöltválasztáson: Lázár-Kiss Barna jelenlegi polgármester (képünkön), Váncza Tibor, az RMDSZ erdővidéki szervezetének elnöke, Demeter László muzeológus, Erdővidék Múzeumának igazgatója és dr. Bán István, a baróti és a kézdivásárhelyi pénzügy vezetője. Időközben Bán visszalépett, azzal érvelvén, hogy a szervezet je­lölt­állítási rendszere diszkriminatív, az eredmény előre borítékolható, a színjátékban ő nem kíván részt venni. Úgy tűnik, neki volt igaza.

Értesüléseink szerint a maradó három jelölt közül Demeter László, miután konzultált a választmányi tagokkal, és megállapította, hogy nincs elég támogatottsága, ezért – megfogalmazása szerint – „az igen szükségesnek mutatkozó változás érdekében” lemondott Váncza Tibor javára. A jórészt a polgármesteri hivatalhoz kötődő választmányi tagok azonban elutasították a változás lehetőségét, úgy értékelvén, hogy az a „fejlődés”, amit az elmúlt nyolc évben Barót elért, az megsüvegelendő. Egyfordulós választás volt, tehát már az első körben eldőlt, ki lesz a jelölt. Úgy tudjuk, Lázár-Kiss Barna 15, Váncza Tibor 12 szavazatot kapott.

(Információink szerint a baróti RMDSZ-nél már rég tisztújítást kellett volna tartani, tehát a mostani vezetés akár illegitimnek is tekinthető – szerk.) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 27., 6:52
  ÉRTÉKELÉS: 24

  ” Az elért eredmény megsüvegelendő ” !!!????? Erről a Király új ruhája c. szatírikus mese jut eszembe amikor a meztelenül parádézó király ruháját dicsérte a birkanép ,csupán egy kisgyerek kiáltotta:- A király meztelen ! Erre jól elnáspágolták .Baróton a polgármestert és az egész tanácsos brancsot kellene levetkeztetni és jól elnáspágolni. Tamás Sándort pedig azért , amiért annyit ártott Barótnak a Nagy Istvánnal való hadakozása alatt be sem szabadna engedni nemhogy Barótra de egyáltalán Erdővidékre sehová !

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 8:26
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Az egész baróti RMDSZ már régóta nem a népért van, árnyéka saját egykori önmagának, önös érdekekért szállnak harcba, nem törődve egyáltalán a választók érdekeivel. Ideje jól megbüntetni!

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 9:47
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Tisztelet Bán úr, kételkedtem előrejelzésében de bevált. Tudtommal a háború ez után kezdődik. Ön pontos információkkal rendelkezik, jó kapcsolattal, messzire elér a keze. Ebből kifolyólag megkérem, hogy tájékoztasson a következőkről: tudtommal Tamás Sándor egy külföldi személyt támogatott idáig is, nem jött össze, viszont az a személy migránsként megjelent Baróton, buletint csináltatott, támogatásról hallottam úgy az egyház, empp, amnp és az ermdsz részéről. Írja le mi igaz? Ön hogy látja? Én úgy érzem, mindenkiből bohócot akarnak csinálni!

  • User
   Dátum: 2020. február 27., 10:55
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Tisztelt hozzászóló,
   Én nem fogalmaznék úgy, ahogyan ön fogalmazott, viszont tény, hogy az a személy, akiről ön beszél, az kisbaconi lakos. A támogatottság majd a választás napján derül ki. Barót és falvai lakossága tudja, hogy milyen fejlődésre vágyik, és én ezt úgy a kapcsolataimmal, mint minden erőmmel segíteni fogom!
   U.i.: Nagyapámnak köszönhetően, aki 1900 május 1-én született KÖPECEN, én ma ide KÖPECRE megyek haza a családomhoz.
   Tisztelettel,
   Dr. Bán István közgazdász

  • User
   Dátum: 2020. február 27., 11:36
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Egy általános megjegyzés:

   Támogathat akárkit akárhány párt. Támogathat akárkit Tamás Sándor. A baróti emberek érdekeit a legjobban saját maguk tudják felmérni. A pártok csak szervezetek, Tamás Sándor pedig nem baróti lakos. Úgy van a demokráciában, hogy az lesz a polgármester, akit az adott közigazgatási egység lakosai megválasztanak. Itt pedig ugyanannyit ér a pártkáder szavazata, mint az utcaseprőé, asztalosé vagy varrónőé.

   A népnek kell dönteni. A nép akaratának kell érvényesülni, nem politikai háttéralkuknak, nem a személyes kapcsolatoknak a hosszúra nyúlt karok által.

   Az autonómia a fejekben kezdődik! Így hát: Több autonómiát, barótiak!

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 9:51
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nagy érdekcsoport tömörül Lázár-Kiss Barna polgármester és úgy általában a helyi RMDSZ körül. Sokan hasznot húznak belőle és jól viszik. “Hajrá” tulipán!

  • User
   Dátum: 2020. február 27., 21:47
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Tamás Sándort csak az érdekli, hogy hány szavazatot tud begyűjteni a megyei tanácsosi listára!!!! Az hogy hol ki lesz a polgármester neki mindegy. Jó ha olyan akit lehet manipulálni és feszültséget kelteni a településeken. Sajnos még mindig vannak akik hisznek nekük. Ezért kell a megyei tanácsosi listát minél több pecséttel feldíszíteni,Hogy az egójuk essen egy kicsit!!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 11:35
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ez a jelenség szinte minden közigazgatási egységben fellelhető ahol él erdélyi magyar és a “zudemeré” tud létezni.
  Általában a polgármester a zudemeré helyi elnöke, aki úgy teszen, mintha a spanyol viasz feltalálója lenne és alanyi jogon kijárna neki az, hogy oktasson, manipuláljon és döntsön is egy személyben.
  Vegyünk példának egy 2 ezres lélekszámú községet, ahol a zudemeré helyi választmányi ülésén a polgi, alpolgi, jobb esetben a jegyző, polgármesteri hivatal alkalmazottaiból néhányan (akiknek muszáj menni h.legyen létszám és az elnek úrat éljenezni kell mint az átkosban) és néhány jó koma, haver dönt egy tanácsosi lista összetételéről és/vagy a polgármester jelöléséről.
  Rosszabb esetben akár 4-5 személy is dönt, ott ahol mellveregetve a zudemeré 70%-ot hoz.
  Az ismét más kérdés h.a választási részvétel ha 60%-os és abból a 70%-os “óriási zudemerés győzelem” akkor mennyi is az annyi?
  Egy kis számolgatás h.lássák azt h.mindenki nem esik hanyat egy ilyen fake news-től:
  2000 lélekszám
  1500 szavazásra jogosult polgár
  Ebből 60%-os részvétel és jó esetben minimális érvénytelen szavazattal is a szám az 890 érvényes szavazat. (900 szavazat és ebből kb.10 érvénytelen)
  Ebből a 70%-os “történelmi zudmerés siker” is “csak” 623 szavazat.
  Ez ha jól számolom akkor kb.41,5%-os zudemerés siker.
  Na ettől esnek fenékre rengetegen és hiszik azt h.teljes legitimitásuk van BÁRMIRE (IS).
  A többi 58,5%-ot nem kell képviselni,még akkor sem ha otthon ült, más pártot vagy jelöltet támogatott.
  Ami szintén igaz, az az,hogy minden népnek, közösségnek, csoportnak stb. olyan vezetője van amit megérdemel.
  Az már más lapra tartozik, hogy sokan ártatlanul szenvednek a többségi analfabetizmus vagy esetenként a közömbösség miatt.

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 11:44
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Ébredjetek!!!!!!!!!!barótiak!!!!!!!!! mert mindjárt üres a város s akik itt maradtunk szebb jövőt remélve elnyel a a szemét, a mocsok , a sár , és virulhat tulipán

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 15:18
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Na.A képlet egyszerű: Az RMDSz jelölt megvan.Most kell a párthoz kötődő két,három jelölt,aki elviszi az ellenzék szavazatainak hányadát””lázadó függetlenként””.Dr Bán István karierét az RMDSz-nek köszönheti.Ezt kapta ajándékba a Nagy Isván elleni harcért,meg a neje is.Benedek H János szinte egész pályázat írása az RMDSz polgármestereihez kötődik(nemcsak az övé a családból) és nem hiszem,hogy kenyér nélkül akarna maradni,esetleges kudarca esetén.Ergó:Oszd meg és uralkodj.

  • User
   Dátum: 2020. február 27., 22:49
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Most elúszott az esély, egy jobb városvezetésre és arra, hogy hamvaiból ujjászülessen egy klikkmentes, új, becsületesebb RMDSZ csapat, amelyik hátrahagyja a régi rossz hagyományokat. Benedek H. János lehet, hogy megnyeri a választásokat, de hiába áll be utólag az RMDSZ- be, soha nem fog igazán odatartozni, ő csak egy karrierista.

   • User
    Dátum: 2020. március 2., 8:33
    ÉRTÉKELÉS: 4

    “…….Benedek H. János lehet, hogy megnyeri a választásokat, de hiába áll be utólag az RMDSZ- be, soha nem fog igazán odatartozni, ő csak egy karrierista.”
    Ez egy rossz indulatú és buta megjegyzés. Természetesen kampányban vagyunk belefér, de azért vessük csak össze, hogy ki is a karierista!
    Benedeknek egy esélye van, ha jó munkát végez jó a pályázat (itt infrastrukturális, nagy költségvetésű projektektől van szó) nyer és van munkája és fizetése, ha meg szar munkát végez akkor nincs munka, nincs fizu. Tehát eredmény és minőség orientált a dolog. Megjegyzem , hogy az itt hozzászólók közül egyikünk sem ért hozzá!!!. Ellenben mondjuk Dr. Bén Istvánnal ő a Riviérás “bulija” után csak politikai alkukból él: lásd, hogy hányszor volt már polgármester jelölt Nagy István ellenében, mennyit tudott alpolgármester maradni, és mit kapott érte cserébe? Azt ami most. És miben nyilvánul meg az ő tevékenységének az eredménye? Kit mennyire büntet, illetve kit fizeti a sok nyaralást? Kit, hogyan zsarol meg? Vannak vállalkozók akik azt mondják, hogy érdemes vele jóban lenni mert “így megy a szekér előre”. Ezt sokszor, sok helyen ő maga dicsekedte el, mert ő egy ilyen ember. A feleségéről nem nyilatkozom, mert nem róla van szó.
    Szóval óvatosan a bélyegzésekkel, mert könnyen tintapacás lesz az ember keze.

  • User
   Dátum: 2020. február 28., 8:56
   ÉRTÉKELÉS: -8

   Milyen informált valaki. 🙂 ezek szerint bárki indul van mit ráhúzni. Ez a magyar ember átka, hogy nem a jót, hanem egyből a rossz oldalát nézzük és a hibáit keressük annak a személynek, amely valamilyen okból kifolyólag kitűnik a tömegből.
   Sosem lesz így Barótból semmi! Én attól még függetlenre szavazok, ahogy eddig is tettem és azon leszek, hogy segítsem a városom fejlődését, mert maradni akarok! Hajrá Bán István!

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 18:11
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hát Barni sógor, te nem veszed észre, hogy téged már senki sem akar polgármesternek, csak az aki közvetlenül hasznot húz belőle? Leszerepeltél haver és eljön az idő mikor el kell számolni (netán a DNA-nál).

 • User
  Dátum: 2020. március 2., 21:54
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Minden polgármester közül Barni csinált a legtöbbet, ha ő semmit sem csinált, kérdem én a többi mit csinállt, lehet sorolni, kiváncsi vagyok?