Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tisztújítás a HÁRIT-ban

Tisztújítás a HÁRIT-ban Kovászna megye

A kovásznai tisztújító küldöttgyűlésen újabb két évre szavaztak bizalmat Kelemen Szilárd Péternek a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) élére.

Az elnökjelölt bemutatta programcsomagját, meghatározva az elkövetkező időszak célkitűzéseit: „Úgy gondolom, hogy három fő irányvonalat kell követnie a HÁRIT-nak az elkövetkező tíz évben: választ kell találnunk a fiatalok lakhatási kérdésére, ugyanakkor segítséget kell nyújtanunk a munkahelyek közvetítésében, valamint ösztönző kezdeményezéseket kell tegyünk, családalapítási programot kell létrehoznunk” – hangsúlyozta Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke köszöntőbeszédében egy üzenetet fogalmazott meg a fiatalok irányába: „Minden társadalomban a nők és a fiatalok változtatják meg a közgondolkodást. Hiszem, hogy Székelyföld csak a fiatalok révén tud megújulni és versenyképes lenni. (…) A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét. Saját tapasztalatból mondom, hogy külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok.”

Hirdetés
Hirdetés

„A fiatalok nemcsak munkára jelentkeznek, hanem olykor nekünk is munkát adnak! Állunk elébe, közösen megyünk előre! Jó érzés látni, hogy a megye minden régiójából jönnek fiatalok, tanácskoznak, és reális, megvalósítható terveket, célokat tűznek ki maguknak az elkövetkezendő évekre” – mondta Fejér László-Ödön, az RMDSZ háromszéki szenátora, majd gratulált az újraválasztott elnöknek.

„Egy ifjúsági szervezet leköszönő vezetője akkor lehet megnyugodva, ha látja a lelkes fiatalokat maga után, azokat, akik tenni szeretnének, akiknek ötleteik, elképzeléseik vannak, és munkát rendelnek ahhoz, hogy mindezeket meg is valósítsák” – vélte Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. Hozzátette, büszke a szervezetre, és a fiatalok felelőssége, hogy a csapat továbbra is működjön, és lehetőséget adjon minél több háromszéki, székelyföldi fiatalnak.

Kelemen Szilárd Péter HÁRIT-elnöknek és Antal Balázsnak, a HÁRIT ügyvezető elnökének munkáját 14 elnökségi tag segíti az elkövetkezőkben: Gábor Balázs (gazdasági programokért felelős), Vajna Ervin (önkormányzati programok felelőse), Kerekes Arnold (főtitkár, nemzeti ügyekért felelős), Krecht Rudolf (IT programokért felelős), Könczei István (agrár programokért felelős), Biró Eszter (fiatal családok programjáért felelős), Sebestyén Tihamér (fenntartható fejlődés, zöld programokért felelős), Prezsmer Csaba (pénzügyi és költségvetési felelős), Lakatos László (elnökségi tag), Demeter Norbert (Sepsiszékért felelős), Oprea Győző (Orbaiszékért felelős), Fakó Alpár Attila (Kézdiszékért felelős), Máthé Sándor (Erdővidékért felelős), valamint Szöllősi Tamás (elnökségi tag). Az ügyvezetői csapat tagjai: Balogh Zsolt, Béres Norbert, Colț Alíz, Hirni Előd, Hirni Botond, Molnár Andor, Uzoni Hilda. 

(HÁRIT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások