Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Terv szerint haladnak a sepsiszentgyörgyi terelőút építési munkálatai

Terv szerint haladnak a sepsiszentgyörgyi terelőút építési munkálatai Kovászna megye

Terv szerint haladnak Sepsiszentgyörgy leendő terelőútjának munkálatai – közölte Antal Árpád polgármester.

“Terv szerint haladnak a munkálatok, egyre látványosabban körvonalazódik Sepsiszentgyörgy terelőútja, amely tehermentesíti a város autós forgalmát, így csökken a légszennyezés és a forgalmi dugók mértéke” – írta Facebook-oldalán az előljáró.

Sepsiszentgyörgy leendő terelőútja 11,56 kilométer hosszú lesz, mindkét irányban egy-egy 3,5 méter széles sávval. Az útszakasz uniós forrásokból, mintegy 300 millió lejes beruházással épül meg.

A terelőút a 12-es országútból ágazik el Szotyor előtt, és a város Csíkszereda felőli kijáratnál csatlakozik újra a főúthoz, miután kikerülte Szotyort, Kököst és Sepsiszentgyörgyöt. Az útszakasz mentén négy körforgalom és három vasúti-, illetve az Olt folyón átvezető felüljáró is épül.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselői szerint a leendő terelőút hozzájárul a Sepsiszentgyörgyön való áthaladás idejének csökkenéséhez, a szállítási feltételek javulásához, a közlekedés biztonságának növeléséhez, valamint a környezet és az életminőség javulásához.

(forrás: Agerpres, fotó: Antal Árpád/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 6., 1:23
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Hozzajarul igen a nagyobb autosforgalom athaladasahoz amely nagyobb legszennyezest, port, fustot, karosanyagot, zajt is jelent, rosszabb eletminoseget. A kornyezetet a legjobb minosegu termofoldjeinket leaszfaltozva inkabb rombolja. De ha ennek az ellenkezojet legbolkapottan allitjak akkor igenis elhiszi mindenki ennek ellenere.

  • User
   Dátum: 2022. október 6., 10:15
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Mi a jobb, ha az autósforgalom a városban és a falvakon keresztül megy van kikerüli őket? Na ne mondja, hogy jobb, ha a porták előtt mennek a kamionok. Mert a forgalom kisebb nem lesz, csak zsúfoltabb. A városban. Ha nem vette volna észre kicsit álljon az Oltmező utcán. A dugóban levő autók jó része csak átmegy a városon. Ugyanez a helyzet Kilyénben, Szotyorban. Vagy volt pl. Sebesen amikor még nem volt meg az autópálya? Na, ott volt forgalom és dugó. Szegény ott lakók.

   • User
    Dátum: 2022. október 6., 12:26
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Az autopalya megepitesevel olyanok is tomegesen jonnek erre, akik messzirol elkerultek eddig, ha megepul ezutan is csak atutazni szeretnenek rajtunk. A kornyekrol es mashonnan is csabitobb lesz ezen szakaszon kocsikazni, mert gyorsabb es egyenes lesz, holott eddig nem zotykolodtek volna ennyit. Szimplan jozan paraszti esz kell ezt felfogni😉
    Sokak portaja elott halad az utvonal, egyesek telket atszelve a lakohazat elete munkajat veszik el es leromboljak. Te nem vagy erintett es nem tudod elkepzelni sem!

    • User
     Dátum: 2022. október 6., 16:18
     ÉRTÉKELÉS: 3

     A bákoi és a többi moldovai eddig is itt járt, ezentúl is itt fog. Csak épp nem a falvakon keresztül száguldozva. Ezen kívül megkérem önt is, hogy amikor nyugatra megy kerülje el a pályákat, mert azzal az ott lakóknak rosszat tettek. Legyen együttérző, empatikus. Sőt jobb, ha el se indul sehova, mert mindenhol valakinek rossz, ha ön autózik.