Terjeszkedik a hálózat

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) március 4–5. között Szovátán tartotta éves egyeztető fórumát. A Kovászna megyeiek által is képviselt rendezvényen többek között a SZGE jövőbeli tevékenységének az irányát is megfogalmazták.

A magyarországi meghívottak jelenlétében részletesen megvitatták az SZGE jövőbeli kiemelt tevékenységeként megfogalmazott négy irányt: a Székelyföld-léptékű gazdakataszter összeállítását és naprakészen való tartását, a térségi szövetkezeti mozgalom és szövetkezeti hajlandóság erősítését, támogatását, egy Székelyföld-léptékű agrárstratégia összeállítását, valamint a térség biotermeléssel és ökológiai gazdálkodással kapcsolatos lehetőségek fejlesztését.

A munkamegbeszélésen dr. Torda Márta főosztályvezető (Agrárminisztérium, Kárpát-medencei Együttműködések Főosztálya) és dr. Szabó Balázs külkapcsolati igazgatóhelyettes (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) találkozott a székelyföldi falugazdászokkal.

A SZGE Egyeztető Fóruma 250 résztvevővel, 159 szervezet képviseletével kezdődött. Becze Istvánnak, az SZGE elnökének megnyitóbeszédét követően többek között Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Becze István bemutatta a SZGE múlt évi tevékenységét. Ifj. Orbán Miklós, az egyesület alelnöke prezentációjában a március 4-én megtartott állandó bizottsági és albizottsági ülések fontosabb tartalmi vonatkozásait osztotta meg a fórum tagjaival.

A jelenlévők elfogadták a múlt évi beszámolót, és hasonlóképpen támogatták a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének négy kiemelt jövőbeli programját is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.