Hirdetés
Hirdetés

Tavasztól bővítik a fizetéses parkolást Kézdivásárhelyen

Tavasztól bővítik a fizetéses parkolást Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Múlt héten több parkolóautomatát leszereltek Kézdivásárhely központjában. Újak kerülnek-e ezek helyébe, illetve van- e fejlemény a kiterjesztett fizetős parkolás ügyében? – tettük fel kérdéseinket Szilveszter Szabolcs alpolgármesternek.

„Kilenc új, egyebek mellett kártyaolvasóval is ellátott parkolóautomata lesz felszerelve a városban. A központban az összeset újra cserélik, illetve a régieket felújítják és azokban az utcákban üzemelik be, amelyekbe a helyi tanács korábbi döntése értelmében bevezetjük a fizetéses parkolást” – osztotta meg lapunkkal Szilveszter. Hozzátette, a közeljövőben a Béke, Fenyves és Purczell utcákra terjesztik ki a fizetéses parkolást. „A Molnár Józsiás egy részéről is szó volt, de jelenleg az említettekre adottak a feltételek” – érvelt. Hangsúlyozta, a felújítandó automatáknál is lehet majd applikációval, készpénzzel és érintős bankkártyával egyaránt fizetni parkolási díjat.

„A központban már a héten beüzemelik az új parkolóautomatákat, a bővítésbe bevont utcákban azonban vélhetően tavasszal indul be a folyamat, hiszen ki kell festeni, meg kell számozni a leendő parkolóhelyeket és informálni kell a lakosokat. Természetesen türelmi idő is áll majd a lakosság rendelkezésére” – hangsúlyozta az elöljáró. Kézdivásárhely központjában 3, a város többi részén 2 lej egy órára a parkolási díj.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. január 24., 12:33
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ez volt a lenyeg. A 3 lejre valo dragitas es a kartyaolvasoval ellatott automata. Lassan de biztosan, lepesrol – lepesre vezetik be a buta emberiseget az ujvilagrend rabszolgatarto es diktatorikus rendszerebe !

 • User
  Dátum: 2023. január 24., 14:02
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Még mit is tudnának kitalálni?! 1x jó lenne járható utakat, tisztességes parkolókat kialakítani, majd jöhet a fizetéses parkolás bevezetése!!!! A központ környéke az 50 es évekbe ragadt…..rusztikus!!! Oda félkarú bandita pénzérmés automatát javasolok!!!!

 • User
  Dátum: 2023. január 24., 17:01
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Ez egy qva vilag! A penzunkbol csinalnak utat,parkolokat es aztan fizetsz hogy hasznald!Hazat,autot,stb.veszel penzedre amire minden evbe adot fizetsz! A fizetesed utan egyszer mar adoztal!Azt mondja az Alkotmany hogy a magantulajdon;szent es serthetetlen”AKKOR MIERT nem tartjak tiszteletbe a magan tulajdonunkba levo ingo es ingatlan javainkat???Magan de kozben nem is az enyem nem is a tied!?

 • User
  Dátum: 2023. január 24., 19:41
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Kell a penz a tanacsnak , a magas fiizeteseket valamibol kell finanszirozni , elvegre municipium vagyunk ugy hogy a fizetesek es municipiumi szinten kell legyenek mindegy hogy a varos a beke p…ja alatt vann , SZEGYEN !!!

 • User
  Dátum: 2023. január 24., 22:46
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A kutyák a vèreteket, hova tovább kezdek undorodni ettől a bagázstól. Rakhattok parkoló órákat minden utcába,mert itt azzal van baj,hogy s ggel gondolkoztok. A büntetéseket mennyire fogjátok emelni? A helyi “Cobra 11” fogja majd azokat is büntetni akiket ismernek,vagy csak az “ismeretlen” jegy nélküli parkoló autók tulajdonosai pénze fog kelleni? Jobb lenne ha minden utcát,utat egyszer S végre járhatóvá csinálnátok,a kanális tetőket normálisan vissza helyeznètek, forgalmasabb utcákban (pl. Csernátoni út, Nicolae Bălcescu, Dózsa György, Libertății, Molnár Jozsiás stb. ) az átjárókhoz fekvő rendőrt raknátok,gombbal ellátva és egy kisebb szemaforral a nagyon forgalmas átjárókat,a járdákról le és fel menèst normálisan megoldani,hogy a szülők a babakocsival nyugodtan és biztonságosan tudjanak közlekedni,a tolószékesekről ne is beszéljek. A sok szemetelőt ,kutya szaratót büntessétek,szajkosár nélküli kutya tartókat is (tisztelet a kivételnek)! Na és mikor ez mind megvan,na akkor jöhetne a drágítás Dr. Úr és “Jenő bá a hivataltól” !
  Ej, hogy kezd hányingerem lenni ettől a rendszertől….(Z.E.K.)

 • User
  Dátum: 2023. január 24., 22:44
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Nem parkolo automatàkra kellen költeni hanem a korhàz elött kellene 1 parkolòt csinàlni . Mivel , hogy nem engednek be a korhàz udvaràra autoval , az sincs ahova megàllni ha 1 jàrò beteget viszel a korhàzba. Van 1 pocsojàval tele rèsz ahova valahogy meglehet àllni , ha van hely , s hanem kerülöd a vàrost hogy valahogy leparkolj úgy , hogy meg se büntesenek s a beteg is elèrjen a korhàzig. Dràga vezetösèg ideje lenne ezen is elgondolkodni , ès persze valamit tenni is èrte.

 • User
  Dátum: 2023. január 25., 8:17
  ÉRTÉKELÉS: 18

  A parkolóautomata fontos dolog, mert lassan már csak állni lehet, közlekedni alig Kézdi egyes forgalmas részein. Ide tartozik a központ, a Kanta, és megemlíteném a kórház előtti sártengert, ahol még állni sem lehet. Saligny program ide vagy oda, egy autónyi kavics is megtenné, ha futna rá a parkolóbérletekből, automatákból és autóadókból begyűjtött, szerintem nem kevés pénzből.

 • User
  Dátum: 2023. január 25., 19:12
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ez a vezetőség kritikán aluli!!!! Az udemeráj ellenzéke rég nem akar olyan ellenfelet jelölni, aki nyerhetne! Rác Karcsit röhögték, de ezek csinálták ki! A régi rendszerből már volt tapasztalata pár játékosnak!🤣
  Lassan 1 maffia klán lett a 25 áron fekfő intézmény!!! A nép panaszkodik, de ha jön a választás a többség a tulipánt keresi! Ennyit a márkahűségről Az 5 város a béka ülepén alul van!

  • User
   Dátum: 2023. január 30., 9:05
   ÉRTÉKELÉS: 6

   R.K.-t ügyesen ki csinálták. Jó,neki is voltak piszkos ügyei. De kinek nem ,aki egyszer a húsos fazék mellett ült akkor is és most is. Csak az eltérő különbség az volt,hogy R.K tett is valamit és sok olyan projekt volt akkor el indítva,amit végül a römödöszö könyvelt el ,mint saját projekt. És persze,hogy nagyobb volt már akkor S azóta is nagyobb a hatalmuk. Na de ez mind mellékes. Nem kell ide se ’89 se semmi. Amilyen a nép,olyan a vezetőség,vagy fordítva. Ezért megyünk ki külföldre, egyszerűen ki űznek innen. Munkalehetőség nincs ,csak rokonizmus és csúszópénz alapon. Sajnos személyesen is találkoztam ilyennel. De a nyugati világot ismervén,nem lep meg a fizetéses parkolás bővítése. Csak a be folyt összeget nem úgy forgassák vissza ahogyan kellene és semmittevés alapjára építik ki az egészet. Na meg a háttérből sunyiskodó ex- politikusokat kéne le állítani végre és komolyabb ellenőrzèseket tartani a könyvelésekben és azoknál akik mindezek mellett alapítványokkènt működnek,mert Kézdivásárhely kis város,kis emberekkel,nagy vezetőkkel és megnagyobb pénzmosással és sikkasztással. De mikor azokat is a tökeiknél rángassák akik ellenőrizné ezeket,addig jobb és becsületesebb világ itt nem lesz soha.

 • User
  Dátum: 2023. január 26., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hát nem így van Szentgyörgyön is? Négy évig bőgnek, panaszkodnak, aztán a választás napján reggel 6-kor már sorban állnak, hogy az aranyvoksuk jó helyre menjen. Szánalmas.

 • User
  Dátum: 2023. január 26., 12:13
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az elöljáró, hogy nincs tisztában a parkolási díjakkal ? 2023 januárától nem felemelték az árát ??? Azt miért nem veszik figyelembe, legalább a parkolási díjaknál, hogy a kézdivásárhelyi lakosság 80%- minimálbérből él, úgy hogy nem jogos a parkolási díj felemelése egy nagyvárosi szintre, ahol jóval nagyobbak a fizetések!

  • User
   Dátum: 2023. január 26., 16:20
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Ha a lakosság 80%-a minimálbérből él, akkor honnan és hogy van annyi pénzük, hogy fenntartanak autókat, ráadásul olyan sokat, hogy emiatt probléma a parkolás és parkolódíjat kell fizetni?

 • User
  Dátum: 2023. január 28., 13:06
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nem kötelező az autó. Aki a kényelméért autót vesz és kifizeti a drága benzint, annak majd akad a parkolásra is pénze. Hanem mehet busszal, de legyen rá felkészülve, hogy az sem lesz olcsóbb.