Felhívás!

Tanúk szerint ittasan vezetett a rendőr

Tanúk szerint ittasan vezetett a rendőr Kovászna megye

Pénteken egy olvasónk kereste meg a szerkesztőséget egy olyan eset kapcsán, amely nem először fordult elő, ismerős lehet több kézdivásárhelyinek, mindemellett nem kellene újra és újra megismétlődnie. Olvasóink is tehetnek ennek érdekében, ha nem néznek félre.

A kézdivásárhelyi rendőrség volt munkatársa jelezte lapunknak, hogy tanúja volt annak, amint előző nap a felesége által vezetett élelmiszerüzletben egy rendőr a polcok között kibontott és elfogyasztott egy sört! Bár már ez is etikátlan fogyasztói magatartás és rendőrhöz sem méltó – utóbb kiderült, az illető szabadnapos volt, de ez sem mentség –, miután olvasónk kitessékelte az üzletből az illetőt, több tanú is látta, amint autóba ül, és elhajt a helyszínről. Jól ismert „személyiségről” van szó, egy sepsiszentgyörgyi rendőrségi alkalmazottról, aki kézdivásárhelyi lakos, és nem először fogyasztott alkoholt az élelmiszerüzletben, ezt kétszer-háromszor is megteszi egy héten. Erről fénykép van, arról, hogy a tulajdonos figyelmeztette a rendőrt, ne vezessen ittasan, videó is készült, azt pedig, hogy autóba szállt, miután kint elfogyasztotta sörét, több tanú tudja bizonyítani.

Olvasónk 13.20-kor felhívta a 112-t, jelezte a tapasztaltakat, kérte, küldjenek járőrt a helyszínre. Nehezményezte, hogy az ügyeletes három-négy percig faggatta – ezt a sértett érdekében történő időhúzásként értelmezte –, majd még kétszer (13.27-kor és 13.35-kor) telefonált, mivel késtek a rendőrök.
Húsz perc múlva jelentek meg, állítólag Nyujtódról jöttek, de akkorra már a zugivó eltűnt a helyszínről. Innen tovább nem tudni pontosan mi történt, bár a volt nyomozó próbálta hívni a megyei rendőrséget a sürgősségi hívószámon keresztül, nem sikerült; a telefonügyeletes szerint azért, mert akkor éppen rossz volt a telefonközpontjuk. Végül sikerült kapcsolatba lépnie a rendőrségi szóvivővel, aki megígérte, visszahívja a feljelentőt, amint sikerül információt szereznie.

Miután ezt hétfőig nem tette meg, mi is megkerestük, és ugyanazt a választ kaptuk. Majd visszahívott, és közölte, valóban létezik az ügyben egy regisztrált jelzés, aminek a nyomán a rendőrök két (!) percen belül a helyszínen voltak, de nem sikerült a forgalomban azonosítaniuk a jelzett járművet, személyt. Így nem volt kihágás, amely miatt el kellett volna járniuk…

Olvasónk eltökélt szándéka, hogy az ügyet nem hagyja annyiban, írásos feljelentést tesz. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. június 28., 9:07
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Egyre gyakoribb a rendőrségi túlkapás és nemcsak Kézdin!!!! Gyakran kerülnek összetűzésbe az ittlakókkal! Van aki illegális ingatlan spekulációba kezd, a másik kétes gépekkel, autókkal kereskedik, a másik habzó szájjal a felesége munkahelyét védi!😎
  Meddig kell tűrni? Nem volt azonosítható forgalomban…..ha egy átlagember tett volna ilyet bekopogtak volna hozzá!!!!

 • User
  Dátum: 2022. június 29., 11:14
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Junius 22-en Sepsiszentgyörgyre utaztam egy kollegával, Albis közelében utol értünk egy rendőrautót, Sepsiszentgyörgyön a Grigore Balan sugárútnál levő szemaforig het (7) olyan kihágást láttunk a sofőrjétől amiért egyenkent felfüggeszthették volna a jogosítványát. volt sebességtúllépés de kb. 35 km/h-val, folytonos vonalon előzés , veszélyes szembe előzés, követési távolság be nem tartása, irány jelzés elmulasztása stb. mindezt megkülönböztető jelzés nélkül. a minimum a rendőr lemondása lenne ilyen esetben. Es nem volt egyedül meg egy rendőr ült az autóban. Szegyen. Es ha az ilyen rendőr megállít ellenőrzésre akkor milyen erkölcsi alapja van előttem képviselni a törvényt. Szembe köpnem az ilyet.