Hirdetés
Hirdetés

Tanfelügyelőség: 1.800 diák nem tud bekapcsolódni az online oktatásba

Tanfelügyelőség: 1.800 diák nem tud bekapcsolódni az online oktatásba Kovászna megye

Körülbelül 1.800 háromszéki diák nem rendelkezik az online oktatásban való részvételhez szükséges technikai feltételekkel – derül ki a Kovászna megyei tanfelügyelőség összesítéséből, amelyet az iskolaigazgatóktól kapott adatok alapján állítottak össze.

Hirdetés
Hirdetés

Kiss Imre főtanfelügyelő elmondta, a legfrissebb információk szerint körülbelül 1.800 diák nem rendelkezik digitális eszközzel vagy interneteléréssel, hogy részt vehessen az online órákon.

“A március 17-ig begyűjtött adatokból az derült ki, hogy mintegy 3.500 diák nem tud részt venni ezeken az órákon különböző okok miatt. Az iskolaigazgatókhoz intézett újabb kérést követően 1.800 diákról érkezett az az információ, hogy nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel, vagy nincs internet jelük” – mondta a főtanfelügyelő.

A megyei tanfelügyelőség a tanároktól is gyűjtött adatokat, amelyek alapján a diákok 70-75 százaléka vett részt az online órákon, városi környezetben többen, vidéken kevesebben. A részvételi arány tantárgyanként is változik.

Kiss Imre elmondta, az iskoláktól kapott adatok alapján a nyolcadik osztályosoknál 84 százalékos, a tizenkettedikesek esetében 82 százalékos a részvételi arány.

A főtanfelügyelő felkérte az oktatási intézmények vezetőit, hogy találjanak megoldásokat azoknak a diákoknak a támogatására, akiknek valamilyen oknál fogva nincs lehetőségük részt venni az online tevékenységekben, annak érdekében, hogy nekik is egyforma esélyük legyen a záróvizsgákon való sikeres részvételre.

A nyolcadikosok esetében a következő megoldásokat javasolják: telefonos kapcsolattartás az osztályfőnökök és a szülők között, online tanácsadás az iskolapszichológusok által, egyéni tájékoztatás a képességvizsgára való felészüléssel kapcsolatban, pénzügyi támogatás az internetelőfizetés költségeinek fedezésére, a kompetens szervek kérjenek kedvezményeket vagy részleges ingyenességet az internetszolgáltatóktól.

A tizenkettedik osztályosok esetében a következőket javasolják: telefonbeszélgetések, a szülők értesítése; tanácsadás az osztályfőnök és a vizsgatárgyakat tanító tanárok által, digitális eszközök kölcsönzése a diákok számára, a diákok online órákon való részvételének követése és közlése a szülőkkel az osztályfőnökökön keresztül – írják még a közleményben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 24., 18:46
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az online oktatas egy nagy SEGGBAL, a fiam tanulo a hires Nagy Mozes iskolaba es elmondhatom hogy kb . 4-5 tantargybol tartanak orat a tobbi tanar meg valahol sundorog , ajanlom figyelmebe megyenk tanfelugyelojenek hogy nezzen az igazgato urak kormere !!!

 • User
  Dátum: 2020. április 25., 8:35
  ÉRTÉKELÉS: 3

  És ezt beveszik?!😁 Ha megkezdődik a suli nézzék majd meg, hogy azok a diákok akik nem tudnak ” bekapcsolódni” milyen telefonokkal ” kapcsolódnak ki”😂 órák alatt!!! Most nem kell internetre könyörögni a Romtelekomnál és póznákra mászkálni, hogy legyen nyett😆 Popsin ülve 1-2€ internet opciót lehet állítani! Pár százan biztos vannak akik ezt nem tudják megengedni, mert a szülők nem dolgoznak!😭

 • User
  Dátum: 2020. április 26., 15:26
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sajnos nincs aki megnézze, hogy ki hová mit tett fel. Egyes gyermekeknek zenéből is van, de földrajzból is-nem kevés. Másiknál csak román- magyar ée matematika van….