Felhívás!

Tanévnyitó istentisztelet

Tanévnyitó istentisztelet Kovászna megye

Ebben az esztendőben az evangélikus templomban gyűltek össze az immár hagyományossá vált tanévnyitó ökumenikus istentiszteletre Sepsiszentgyörgy mindazon pedagógusai, akik fontosnak tartják, hogy imádságos lélekkel és az úr szolgáinak áldásával megerősítve gyürkőzzenek neki az áldott, de felelősségteljes nevelői és oktatói feladatok ellátásának.

A Gaudeamus közös eléneklése után, dr. Péter Sándor, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) háromszéki elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Zelenák József evangélikus lelkész-esperes előfohásza után Kovács István, unitárius lelkész emelkedett szóra, aki igehirdetésében a pedagógusi hivatás fontosságára és szépségeire hívta fel a figyelmet.

Imát mondott Marosi Árpád református lelkipásztor, majd Szabó Margit alsóháromszéki RMPSZ-elnök, Antal Árpád András polgármester, Kiss Imre, megyei főtanfelügyelő és Burus Botond országos RMPSZ-elnök gondokat számba vevő és kiutat kereső beszédei következtek.

Hajdú János, római katolikus főesperes áldása után felcsendültek himnuszaink.
A rendezvény emelkedett hangulatát az evangélikus templom Domokos Zsuzsanna tanítónő által vezényelt gyerekkórusa, valamint a Sipos Zoltán zenetanár vezette Pro Musica kamarakórus tagjainak ajkáról felcsendülő dalok tették még emelkedettebbé. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.