Hirdetés
Hirdetés

Tanasă az ezredes ellen

Tanasă az ezredes ellen Kovászna megye

Kényszerítő körülmények hatására június közepéig Kézdivásárhely önkormányzata el kell távolíttassa az egykori Székely Katonanevelde boltívében található Kratochvil Károly-szobrot. A lépés a szolgálatos feljelentőnek, Dan Tanasănek „köszönhető”.

Hirdetés
Hirdetés

A zászlók, jelképek és feliratok után a Kratochvil-szoborba is belekötött a rendkívül jó információkkal rendelkező sepsiszentgyörgyi blogger: miután valahonnan megtudta, hogy az előző önkormányzat által állíttatott műalkotásnak nincs építkezési engedélye, beperelte a kézdivásárhelyi önkormányzatot, nyert, és így a városvezetésnek június 16-áig kell a szobrot eltűntetnie a kaszárnya elől. Sajnos, a szoborállításról nemhogy építkezési engedély nincs, hanem a műemlékvédelem is negatívan véleményezte az elhelyezését, ugyanis az a boltív, amiben helyezkedik, tulajdonképpen a pa­ti­nás épület egy régi, befalazott bejárata. Ifj. Blaskó János 2009. december 12-én felavatott műalkotása természetesen nem tűnik el a süllyesztőben, az önkormányzat keresi a végső helyét, amibe nem fog tudni belekötni senki sem.

A műalkotás egyébként a Székely Hadosztály egykori, legendás parancsnokának állított emléket. Dan Tanasăt vélhetően az zavarja, hogy az ezredes egysége volt az, amely megállította a román csapatok előrenyomulását Erdélyben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 29., 7:00
  ÉRTÉKELÉS: 15

  1. A rendkívül jó információkkal rendelkező bloggernek rendkívül jó informálói vannak. És időzítője is. 2. A műemlékvédelemnek nem fáj, hogy a patinás épület tönkremegy, de a romhalmazban a befalazott ajtó gond. 3. Kézdivásárhely önkormányzata áthelyezhetné már az épület falait és a város egyik legszebb kegyhelyét elcsúfító Gábor Áron képregénynek is (mehetne a GÁ iskola falára, vagy sűrű köszönettel az adományozónak vissza), vagy valaki informálja már a bloggert, hátha segít. 4. Ha így haladunk, az egész város eltűnik a sülyesztőben, lásd pl. Városháza felirat, Rudolf-kórház, hogy a patinás és járhatatlan főteret ne is említsük.

 • User
  Dátum: 2019. május 29., 13:33
  ÉRTÉKELÉS: 15

  HELLO KEZDIVASARHELY-valasztast nyert a roman megyekbe az UDMR,tobb a szavazat mind itthon,az ifjak el vannak felejtve,buszmegallo van de megsincs,csavargarzon van de megsincs,FORTYOGO van de megsincs,ruhagyar van de egyebb valasztek semmi,az utcakba lyukdugas van de rendes ut ritka,szorakozasnak mindig rockbanda akit az eloljarok akarnak,penz nincs,egyszoval tonkretettek ezt szep kicsi varost,lenyeg,hogy nyertek az urak,nem vagyok fajgyulolo es nem is leszek,mert ha normalis vezetoseg lett volna ezek a regi szep epuletek kellene ragyogjanak,epp ezert ez a TANASE nyert,mert nincs aki szembeszalljon veluk,GYAVA NEPNEK NINCS HAZAJA,es valasztaskor a pecset a fegyvered ami nagyon hosszu elmagyarazni!!!

  • User
   Dátum: 2019. május 29., 14:59
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Engem is zavar ez a rendelet.. de a kettőnek mi köze? A probléma forrása régebbre gyökereződik.. mindent nem a rmdsz-vel kell összemosni..

 • User
  Dátum: 2019. május 30., 0:10
  ÉRTÉKELÉS: 3

  1x csak utoléri valami átok ,átváltozik varangyá vagy csóré csigává ameddig meg nem csókolja egy szép királylány…kérek gyorsan egy köpőcsészét!