Felhívás!

Támogatás az egyházaknak

Támogatás az egyházaknak Kovászna megye

Ellenszavazat nélkül ment át a sepsiszentgyörgyi tanács tegnapi ülésén a napirenden szereplő 24 határozattervezet, amelyet hét további ponttal egészítettek ki az ülés előtt. A testület támogatást nyújtott három történelmi magyar egyházközségnek, hogy folytassa megkezdett ingatlan-beruházásait.

A tanács 110 ezer lejt utalt ki az unitárius közösségi központ munkálatainak folytatására, 147,5 ezer lejt a református egyházközség számára a Horgász utcai parókia építésére és 265 ezer lejt a Gyár utcai római katolikus plébánia számára a multifunkcionális központ építésére.

Döntöttek arról is, hogy 50 ezer lejjel kiegészítik a város első féléves tagsági díját a Sepsi–SIC Sportegyesületben, és elfogadtak adományban egy 1825 négyzetméteres kilyéni területet, amelyre utat építenek.

Határoztak arról, hogy továbbra is ingyenes használatba adják a Beör-palota egyes helyiségeit a Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szervezetének, és átadják a katasztrófavédelmi felügyelőségnek a nemrég vásárolt, „bővített kapacitású vízpermettel és habbal oltó” tűzoltójárművet.

Átadták a Mihai Viteazul téri egyes nyilvános parkolóhelyek egy részének kezelési jogát a Kovászna megyei tanácsnak, illetve a prefektúrának, és jóváhagyták a Borvíz utcai beltelkek prioritási jegyzékét.
Elfogadták a 142 ezer lejes nettó nyereséget produkáló Sepsiipar Kft. és a 220 ezer lejes nyereséggel záró Sepsi Rekreatív Rt. 2020-as évi pénzügyi beszámolóját, éppen úgy, mint a Sepsi Út-Építő Kft. mérlegét, amely 716 ezer lejes veszteséget jegyzett. Ambrus Zsombor tanácsos lemondása miatt módosították a tanács megbízottainak összetételét különböző cégeknél. E szerint Debreczeni László helyi tanácsos kapott ideiglenes megbízást, hogy részt vegyen az Sepsiipar Kft., Kiss-Bartha Annamária pedig a Sepsi Út-Építő Kft. közgyűlésében.

Egy elfogadott határozat öt méterről egy méterre csökkenti azt a minimális távolságot, amelyre egy épületnek lennie kell a telek határától a George Enescu utcában, és kültelekből beltelekké alakított át egy 24 ezer négyzetméteres területet a Gyümölcsös nevű helyen, ugyanakkor ipari övezetből egészségügyi övezetté minősítettek át egy területet a Cigaretta utcában, miután a megyei tanács elköltözteti onnan az útügyi vállalatot.

Jóváhagyták a sepsiszentgyörgyi Szociális Támogatási Igazgatóság szervezeti felépítését és tisztségjegyzékét, társultak a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, hogy egy innovatív ipar­ágakra szakosodott inkubátorházat építsenek. Ez azért is sürgős, mert az építésre pályázni lehetne, ám a határidő meglehetősen szoros.

Módosították a dokumentációt, amellyel a város kérte az ifjúsági és sportminisztériumtól, hogy adják át a Bánki Donát utcai sportigazgatóság épületeit és a körül lévő sportpályákat.

A testület pénzt különített el arra, hogy az iskolai évzáró ünnepségeken jutalomkönyveket adjanak az arra érdemes tanulóknak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.