Hirdetés
Hirdetés

Találja meg a Csigautat!

Találja meg a Csigautat! Kovászna megye

Egyre többen építkeznek Fortyogófürdőn, és ennek az is velejárója, hogy Kézdivásárhelynek bővül az úthálózata. Értelemszerűen az utcáknak nevet kell adni, így a legutóbbi tanácsülésen arról is döntöttek, hogy négy név nélküli utat úgymond megkeresztelnek.

Az egyik utca Oroszfalu központjától keletre, a Bem József utcától északra fekszik, és Csigaút lesz a hivatalos neve. A névadást az indokolja, hogy a helybeliek már nagyon rég így nevezik az utcát, vélhetően kanyargós volta miatt. Igaz, a helyszínen egy fát vágó oroszfalvitól megtudtuk: ő Csigalábként ismeri a szűk, valóban kanyargós utcácskát.

Hirdetés
Hirdetés

A másik a Fortyogó úttól keletre található, ennek neve Borkút lesz. A névadásnak dokumentációs háttere is van, hiszen Pesty Frigyes kéziratos helynévtárában (1864) szerepel, és aszerint 1864-ben és 1865-ben egy mezőgazdasági területet, azaz szántóföldet neveztek így a céhes városban. A Fortyogó úttól nyugatra eső utcácskát Nádasnak nevezik el, ez az úton levő házak mentén az ingatlanok mögötti, szintén építkezésre alkalmas területekhez vezet. Szintén Pesty Frigyes szerint Kézdivásárhelyen egy kaszáló viselte ezt a nevet. A Fortyogó úttól keletre letérő másik út a Rétkert nevet veszi fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük