Felhívás!

Takarítsuk ki a füstölőket!

Takarítsuk ki a füstölőket! Kovászna megye

A hirtelen lehűlő időjárás miatt éjszakára már sok helyen begyújtottak, és habár még távol van az igazi fűtésszezon, a tűzoltók óvatosságra intenek, hiszen a kémények kipucolására is komoly hangsúlyt kell fektetni. Kiderült, hogy amíg tavaly 16 kéményekhez kapcsolható tűzeset történt, idén ez a szám máris 34-re tehető.

Sokan a pénzmegtakarítás miatt elmulasztják a kéményeik kitakarítását, nem ellenőriztetik a szigetelést, illetve azt sem, hogy túl közel van-e a gerendákhoz, gyúlékony anyagokhoz a füstkivezető. De a kéményben lerakodott mocsok és a rajta keletkezett repedések is igazán veszélyes párosítás, s ha ezekhez még gyúlékony anyag közelsége is társul, akkor pillanatok kérdése a tragédia.

Egyesek „furfangos” megoldásai tragédiákat okoznak, éppen ezért újfent hangsúlyozzuk, hogy csupán a célnak megfelelő tüzelő- és fűtőanyagokat szabad használni, hiszen előfordult már, hogy egyesek gázolajjal gyújtottak be a kályhába, és ez okozta a szerencsétlenséget. A ki nem takarított kémények miatt amúgy 500-1000 lejre rúgó bírság is kiróható, így ha tűzvész üt ki egy lakásban, és utólag igazolódik, hogy a takarítatlan kémény miatt kellett riasztani az életmentőket, a károsult még a borsos büntetésre is számíthat! <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.