Táborozók zárták el az ipartörténeti emléket

Táborozók zárták el az ipartörténeti emléket Kovászna megye

Olvasónk hívta fel figyelmünket a Bodvajnál történt esetre: magyarországi ismerőseivel nemrég Erdővidék legfontosabb ipartörténeti emlékéhez látogatott, ám a kohó épületét nem tudták megközelíteni, mert körös-körbe volt véve táborozókkal. Brassó megyei személygépkocsikkal érkeztek, magyarul beszéltek.

 

„A táborozók olyannyira körbelakták a kohót, hogy sem azt, sem az itt található információs táblát nem tudtuk megközelíteni” – mondta. Kérdése az, hogy vajon a táborozók kértek-e engedélyt arra, hogy itt felüssék sátraikat, mert véleménye szerint ez biztos nem történt meg, továbbá felvetette, vajon mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez a kellemetlen helyzet többé ne fordulhasson elő. Úgy gondolja, tudatosítani kellene az emberekben, hogy bárhol bármit nem szabad, nem illik csinálni.

Mi is úgy gondoljuk, hogy bármilyen szép is Bodvaj és környezete, magát az ipartörténeti emléket nem lehet sátrakkal elzárni a külvilágtól, viszont az is igaz, nem tudunk arról, hogy Erdővidéken valahol a sátorozás bármilyen szabályokhoz lenne kötve. Egyedül a Vargyas-szorosban van erre a célra kijelölt hely. Így maradhatunk a jóérzésnél, az illemnél: sátorozzunk ott, ahol táborhelyünkkel másokat előreláthatólag nem zavarunk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások