Felhívás!

Szorít a koronavírus

Szorít a koronavírus Kovászna megye

Egyre hosszabbodik azon osztályok listája, amelyek egy-egy diák vagy pedagógus koronavírus-fertőzés általi érintettsége miatt online oktatásra, azaz a vörös forgatókönyv alkalmazására kényszerülnek, mindig remélve, hogy csak átmeneti jelleggel…

A tanfelügyelőség honlapján naponta frissített adatbázisból az tűnik ki, hogy ezen a héten lejár ugyan a Mikes Kelemen-líceum IV. B, a Váradi József iskola I. A és a szentgyörgyi Református Kollégium előkészítő R. osztályának az otthontanulós időszaka, de összesen 23 csoport vagy osztály még jövő héten is a virtuális térbe kényszerül: Sepsiszentgyörgyön a Mihai Viteazul Kollégiumban az III. B, a Váradi József-iskolában a VIII. B és VIII.C, a Székely Mikó Kollégiumban a III. A, a speciális iskolában egy csoport, a Csipike Óvodában a Kutykurutty csoport, a baróti Gaál Mózes-iskolában a II. C és a teljes gimnáziumi tagozat (11 osztály), a bardoci iskolában az összevont előkészítő és I–II. osztály, a zágoni Mikes Kelemen-iskolában a III. B, Barátoson az összevont előkészítő és II., valamint Bredéten és Bodzafordulón egy-egy osztály.

A tendencia nem biztató, a második félév első hetén egy, a másodikon három, a harmadikon nyolc, a negyediken (azaz jelenleg) 26 osztályt tiltott ki az iskolából a vírus azokon kívül, amelyek a település 1 és 3 közé eső fertőzési mutatója folytán amúgy is otthonról tanulnának. Ugyanez az aggasztó terjeszkedése a járványhelyzetnek tapasztalható a helységek vonatkozásában is, a hét közepén besárgult Árkos, Maksa, Besenyő, Kommandó, de a sárga forgatókönyv érvényes Kökösben, Bácsteleken, Csomakőrösön, Kovásznán, Dálnokon, Illyefalván, Sepsiszentkirályban, Bodzafordulón, Bredéten, Virágospatakon, Sepsiszentgyörgyön, Zágonban és Papolcon is, ezeken a településeken a 303 tanintézményből 74 érintett, 229 van zöldben a megyében. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 5., 12:16
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Hajra , biztos leptekkel haladunk az onlineosdi fele, folytatodik a sparga szedok kikepzese, persze nem kis penzbe kerul de mit szamit a magancegek jo fejos tehenkek csak azzal is kel szamolni hogy minden zsak egyszer kiurul !