Hirdetés
Hirdetés

Szomszédjaink, a gólyák

Szomszédjaink, a gólyák Kovászna megye

Erdővidék falvaiban számos gólyafészek található, a tavasszal visszatérő gólyák azonban ezeket nem mindig találják megfelelő állapotban, sokszor a gólyapárok új fészkek építésére is kényszerülnek. Ez a művelet azonban nem mindig sikerül zökkenőmentesen nekik.

Ez történt idén Köpecen is, ahol a falu központjában egy fiatal gólyapár fészket próbált rakni, ám a gallyak mindegyre lehullottak a kiszemelt villanyoszlop tetejéről. Ezt észrevették a közelben lakók, és elhatározták, hogy közbeavatkoznak a gólyák megsegítésére. A köpeci Pál vendéglő közelében fészket rakni próbáló gólyapár vesződésére a vendéglőtulajdonos lánya, Pál Enikő figyelt fel, kérésére pedig egy helybéli, az egykor bányavillany-szerelőként és lakatosként dolgozó Tompos János gólyakosarat készített, azt végül a baróti polgármesteri hivatal, nevezetesen Szakács László alpolgármester közbenjárásával sikerült is felszerelniük.

Hirdetés
Hirdetés

– Az új fészekbe már bejárt a két gólya, remélem, elfogadják új otthonukat, és bízunk abban is, hogy nem érkezett túl későn számukra a segítség – mondta el érdeklődésünkre Tompos János, miután kifejtette, hogy hetekig eltartott, míg az illetékes szervektől segítség érkezett a gólyakosár felrakására.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások