Hirdetés
Hirdetés

Szombatig még meg lehet menteni a menhely kutyáit

Szombatig még meg lehet menteni a menhely kutyáit Kovászna megye

Nőtt az örökbefogadási kedv a sepsiszentgyörgyi szépmezői menhelyen, miután a múlt héten lapunkban is jeleztük, hogy több mint húsz kutyát örökre el kell altatni helyszűke miatt.

A sepsiszentgyörgyi AMY Kóbor Kutyákért Egyesület önkéntesei a menhely alkalmazottaival közösen azon fáradoztak az elmúlt napokban, hogy minél több eb megmenekülhessen. Február 11-én, szombaton nyílt napot tartanak a helyszínen, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fogadd örökbe! Hívd a következő számot: 0721 384 068

Pora Kinga Emese, az egyesület vezetője örömmel újságolta, hogy vasárnapig, vagyis egy hét leforgása alatt az önkéntesek erőfeszítéseink köszönhetően harminchét kutyának sikerült gazdit találni, tehát ezek a lehető legrövidebb időn belül elhagyják a menhelyet. „Pénteken kaptunk még egy hét haladékot a menhelyet működtető TEGA Rt. igazgatójától, ezért február 11-én, szombaton örökbefogadási napot tartunk. Ez tényleg az utolsó esélyük a négylábúaknak” – nyomatékosította Pora Kinga. „Addig is tesszük a dolgukat, népszerűsítjük a menhely lakóit, segítséget kérünk az örökbefogadásukhoz. A menhely és egy holland szervezet önkéntesei, tizenhárom személy ezen ügyködik napi 12 órában.”

Külföldre is sikerült pár kutyát örökbe adni, idehaza pedig egy bákói szervezet fogadott örökbe hetet. „Reméljük, hogy a héten még sikerül szerető gazdikat találni ezeknek az ártatlan lelkeknek, és bízom abban, hogy szombaton is jönnek majd örökbefogadók” – mondta el lapunknak Pora Kinga, hozzátéve, szombaton 10 és 13 óra között várják a szépmezői menhelyre azokat, akik lelkükön viselik a kutyák sorsát.

Ne hagyj meghalni! Hívd a 0721 384 068-os számot.

Kérdésünkre, hogy a harminchét kutya megmentésével elérték-e céljukat, azt felelte, a készülő befogások tükrében sem szusszanhatnak fel. Szükség van még örökbefogadókra, hogy minél több ketrec szabaduljon fel, mert újabb és újabb kutyákat fognak behozni.

 A fotókon látható kutyák örökbefogadhatóak. Érdeklődni a 0721 384 068-as telefonszámon lehet

Mint megírtuk, a TEGA Rt. gondozásában levő szépmezői kutyamenhelyen többek között azért alakult ki a sürgős megoldást kívánó helyzet, mert a megengedettnél jóval több kóbor kutyának adtak menedéket, és erre a hatóságok is felfigyeltek. Ugyanakkor elszaporodtak a felügyelet nélkül kóborló kutyák az utcákon, különösen az Őrkő környékén, ahol az állatrendőrség, az állatjóléti felügyelőség és a menhely alkalmazottai nagyobb befogási akcióra készülnek, az új jövevényeknek pedig helyet kell biztosítani.

Fotók: AMY Kóbor Kutyákért Egyesület

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2023. február 7., 11:47
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Van befogadott kutyank . Nem is ketto , hanem harom !! Nem mi sirdogalunk hanem te , akit idegesit a felhivas. Ha nem teszel erte , akkor legalabb ne poenkodjal !!

 • User
  Dátum: 2023. február 7., 20:57
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Milyen hatóság az akit az zavar hogy életben maradnak az idős kutyák is? Ismét az “állatorvosit” végzett hölgyet zavarja aki már akarta őket leolni vagy leoletni? Milyen teremtmény az ilyen? Mert ember nem az biztos, ahhoz emberség is kellene. Megolik őket hogy helyet teremtsenek masoknak akiket majd szintén kioltjak az életüket. Ki hatalmazta fel őket arra hogy Istent játszanak és döntsenek egy nyomorult élet fölött??? A menhely dolga az lenne hogy menedéket nyújtson, azok akik ezt vállalták föl erről kellene tegyenek. Volt süket és vak kutyám 17 évet élt mert gondját viseltem. Mentett volt mert ahol előttem élt ott mindig verték. Csak annyi bűne volt hogy ugatott tette a dolgát. A mostani legidosebb 15 éves az útról szedtem fel el volt ütve. A legfiatalabb 4 éves tragyalebol szedtem ki három hetesen ahova bele akartak fojtani. A közös bennük? Egyiküket sem cserélném le soha, ki nem dobnam meg nem ölnem őket. Isten adta őket az utamba és amit kapok kaptam tőlük az a szeretet amit csak az tud megerteni aki mentett már állatot. Ha állatorvos lennék nem tudnék többet a tükörbe nézni ha olyan döntéseket hoznek hogy elvegyem egy állat jogát az elethez amikor arra tettem esküt hogy vedelmezzem azt!

 • User
  Dátum: 2023. február 7., 21:30
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Miért nem akarja a polgármesteri hivatal bővíteni a menhelyet? Annyi hülye fesztivált tartanak ahová zsákszámra szórják a pénzt,erre miért nem tudnak -akarnak áldozni? Ha nagyon akarnak megtehetnek de ez túl nagy elvárás. A másik ami zavar hogy annyi kutyás van Sztgyorgyrol és mégis olyan kevesen vannak felháborodva e barbár megoldástól.A menhelyi kutya élete nem fontos csak a pedigrees fontos? Ebredjetek TI akik szeretitek a kutyákat és ne engedjük elvenni a szerencsétlenek életét! nézzétek azokat a szomorú szemeket amelyek rimankodnak az esélyert! ők is számítanak!

 • User
  Dátum: 2023. február 8., 8:45
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Újságcikk szerint 20 kutyát akarnak megölni. újságcikk szerint 37 kutyát örökbe fogadták. Szombat után mégis ölnek. Csak nekem nem megy a matek?

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 11:33
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Jelen pillanatban nincs kutyam, de szeretnek orokbefogadni. Bihar megyeben, Ermihalyfalvan lakom. Volt kutyam, egy tacsko, de 14 ev megtette a hatasat es elment a hosszu utra. Mostmar csak oda fentrol vigyazz ram. Szeretnek ugy orokbe fogadni kutyat, hogyha van “baratja“, akkor ot is szivesen orokbe fogadom, mert tudom magamrol, hogy egyedul lenni rossz. Akkor inkabb legyenek ok ketten. Koszonom.
  U.i.: Nem tudok ertuk menni, remelem el tudjak oket hozni.

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 20:41
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Isten valóban könyöruletes mert eltűri az emberi gonoszsagot. Nem volt mindig süket és vak csak az időskor hozta ezeket. A kutyák is elvesztik hallasukat pont mint az emberek többsége bizonyos kor után de ez nem át jelenti hogy ki kell dobni vagy meg kell ölni. De ön ezt honnan is tudná??? Feltételezem ön még állattal jót nem tett és sajnos nem hiszen hogy valaha is tenné.Szivtelen.