Felhívás!

„Szó sincs 100 perről”

„Szó sincs 100 perről” Kovászna megye

Szó sincs arról, hogy több mint száz pert indítottak volna a prefektusok a helyi önkormányzatok ellen – hangoztatta Sebastian Cucu. Kovászna megye prefektusa tegnap tartott összefoglalót a sajtónak az intézmény tavalyi tevékenységéről.

Nem világos, hogy a megyei tanács elnöke honnan vette azt a számot, de nincs tudomása arról, hogy a prefektúrának több mint száz pere lenne nyelv- és szimbólumhasználat ügyében – mondta a prefektus.
– Megszámoltuk: 2012 óta a megyei tanács ellen összesen öt pert indítottunk, ha pedig beszámolom az összes helyi önkormányzatot, akkor törvénytelen nyelv- és szimbólumhasználat-ügyben 43 perről beszélhetünk. Ami a nyelvhasználatot illeti, ki szeretném emelni, hogy egyetlen esetben sem arról volt szó, hogy ne legyen magyarul kiírva egy intézmény neve, mindössze azt kértük, hogy a hatályban lévő törvényeknek megfelelő legyen a nyelvek sorrendje: előbb a román, utána a magyar – hangsúlyozta Sebastian Cucu.
A prefektus összefoglalta az intézmény tavalyi tevékenységét, ami az önkormányzatok által kiállított dokumentumok törvényességének ellenőrzését, a birtokba helyezést, a dekoncentrált intézmények vezetését és a sürgősségi esetek felügyeletét illeti. A részletekre visszatérünk. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.