Felhívás!

„Szó nélkül ütlegelni kezdtek”

„Szó nélkül ütlegelni kezdtek” Kovászna megye

Mint arról már beszámoltunk, szombat este Szentivánlaborfalván egy hatvan év fölötti házaspárt megvertek, kiraboltak az otthonában. Az incidens következtében az illetékes településvezetés konkrét intézkedéseket vezetne be, térmegfigyelő kamerákat szerelne fel több helyszínen.

Ráduly István, Uzon községközpont polgármestere elmondta, vasárnap érdeklődött a kirabolt család egészségéről, illetve biztosította őket, hogy számíthatnak a településvezetés segítségére.

– Nagyon jó kérése volt az úriembernek, arra biztatott, hogy szereljünk térmegfigyelő kamerákat Szentivánlaborfalvára is. Ezt meg is valósítjuk! Elsőként a megyében, 12 éve alakítottuk ki a kültéri videorendszert Uzonban. Akkor számos támadás ért, bűnügyi dossziét is nyitottak a nevemre, végül mégis hatékonynak bizonyult a rendszer, ma már a rendőrség is több alkalommal elkéri a bizonyíték erejű felvételeket. Nem olcsó a modern, hatékony rendszer megvásárlása, karbantartása, de tanácshatározattal pénzt csoportosítunk át erre a célra, és a többi 6 településen is kiépítjük – részletezte Ráduly.

Lapunk a pórul járt család hozzátartozóival is beszélgetett, és kiderült, a támadók román nyelven, trágáran beszéltek, amikor rájuk törtek, szó nélkül elkezdték ütlegelni a két áldozatot. A kutyákat valószínűleg elkábították, mert ezek csak a támadás után tértek magukhoz (mostanra már jól vannak). A családtagok – akik jelenleg szüleiknél tartózkodnak – hangsúlyozták, „állatok módjára” viselkedtek, bántak szüleikkel a támadók, és abban reménykednek, hogy a hatóságok mihamarabb elkapják őket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 24., 9:47
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Kevés az esélye, hogy elkapják! Régebb is voltak ilyen bandák, ezek többsége rendőri pártfogás alatt rámolta ki az embereket!😤 Mindez változott2008 körül mikor ezek személyivel elhúztak a nagyvilágba!

 • User
  Dátum: 2020. március 24., 18:01
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Most mindenki magában azt kérdi cigányok voltak-e, de valahogy a pár hete letünt demokrácia elvei szerint mégsem meri feltenni a kérdést.