Felhívás!

Szintet lépett a rendezvény

Szintet lépett a rendezvény Kovászna megye

A 28. Szent György Napok jól sikerült, a 239 programpontból csak kettő maradt el, nagyon sokan érezték jól magukat, erre pedig büszke lehet lenni – mondta Antal Árpád a tegnapi sajtótájékoztatón a Szimplában, ahol a rendezvény kiértékelésére került sor Knopp Ildikó programkoordinátor és Erdély András sajtószóvivő közreműködésével.

Az Úz völgyében máris megjelent a sárkány, és a mi feladatunk, hogy azt is legyőzzük – tett rövid politikai kitérőt a polgármester. A Szent György Napok mérlegében a pozitívumok sokkal többet nyomnak, minőségileg szintet lépett a rendezvény, értékelte az elöljáró. Tarja Turunen jól érezte magát nálunk, a múzeumkert és az ottani program csak jó értékelést kapott, a Szent György tér is a legjobb formáját hozta.
A kulturális hét meghosszabbodása azt eredményezte, hogy többen eljutottak a szellősebben sorakozó programokra. A rétyi fúvósok filmzenekoncertjét, Kolcsár József egyéni előadását (Zabhegyező a Szimplában) külön is kiemelte Antal Árpád, mint sikeres produkciókat, azt pedig, hogy a kolozsvári és gyergyói színházak előadásaira is nagyon hamar elfogytak a jegyek – de amúgy minden programra –, jelzésként értékelte, hogy az embereknek a szentgyörgyi színházi produkcióktól eltérő jellegű előadásokra is igényük van.

A városba érkező vendégek és hazalátogatók méltányolták, hogy Szentgyörgy „szép, tiszta és rendezett város”, és hogy ez a vásári hétvége alatt is így maradt, abban a Tega oroszlánrészt vállalt. Azt már Erdély András tette hozzá, hogy elismerően véleményezték a rendezvényprogram inkluzív jellegét, vagy­is azt, hogy az Outsider Music Fest fogyatékkal élőkből álló csapatai – akik sokszor nagyon nívós produkciókat mutattak be – különböző színpadokon léptek fel, illetve azt is erősségként tartják számon, hogy a főszínpadon minden nap volt helyi fellépő.

Knop Ildikó az ifjúsági udvar helyszínváltását is sikeresnek minősítette, ugyanis a fiatalok is kinőtték már az önkormányzat udvarát, a múzeum melletti új, tágas és biztonságos romkertet jól betöltötték, közönségre sem panaszkodhattak. Az elmaradt majálisprogramot, amit nagyon fájlaltak a szervezők, Knop Ildikó ígérete szerint egy későbbi időpontban – még e hónap valamelyik hétvégéjén – bepótolják.
A Gáll Lajos Futókör szervezte futónapon ugyan „csak” 307 résztvevő volt, de ez mégis jó eredménynek könyvelhető el, tekintve, hogy vakáció közepén zajlott az akció, amikor a tanároknak nem volt lehetőségük részvételre serkenteni a diákokat. Jövőre is a hétvégi banzáj szombatjára tervezik megszervezni.

A lakosok közül sokan reklamációikat, más jellegű észrevételeiket is eljuttatták a polgármesterhez, így szerzett tudomást arról, hogy volt olyan cég, amelyik a használt olajat a Mikó Kollégium sarkánál a bokrokba öntötte, egy másik pedig ahelyett, hogy a színpadot szétszedte volna, egyben vontatta ki a líceum udvarából, felszántva a zöldövezetet. A jövő városnapokra, amelyek 2020. április 24-e és május 3-a között zajlanak, minden valószínűség szerint már igénybe vehetik a prefektúra előtti „sárkánydombot” is, amelynek addig rendezik a sorsát; akkor a színpad jóval hátrébb kerülhet, szükség van ugyanis egy nagyobb térre, ahogy az most is látszott a koncertek alkalmával. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.