Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyöt is kóstolgatja a medve

Szentgyörgyöt is kóstolgatja a medve Kovászna megye

Medvetámadásról kaptunk hírt Szőcs Imrétől, akinek a Kolcza-hegyen van a háza, kertje, ott vannak a juhai is – immár kettővel kevesebb, mint múlt héten. A támadó hétvégén jóllakott, szerdán visszatért utánpótlásért.

Hirdetés
Hirdetés

Idén először a medve múlt péntekről szombatra virradólag ölt meg két berbécset és egy juhot, ám ezt megelőzően már tavaly is megvendégeltette magát a Szőcs Imre birtokán. A hétvégén nem tűnt fel azonnal a pusztítás, csak délután, mikor munkából hazajött, vette észre a gazda, hogy az embermagasságú drótkerítés le van döntve, és ott hevernek az állatok tetemei. Ugyanakkor, mikor nála járt a ragadozó, a város másik szélén, az árkosi út mentén is nyolc juhát búsulta egy gazda a medve támadása nyomán.

Szerdán visszatért a ragadozó, valószínűleg ugyanaz, amelyik már egyszer sikerrel járt hétvégén, de a gazda kieresztette kutyáit, és azoknak sikerült elűzni a vadat. Így mire a csendőrök kiértek, a helyzet rendeződött. Szőcs Imrének nincs villanypásztor kéthektáros telke körül, az állatokat hobbitenyésztőként, „fűnyíró” szerepben tartja, így kártérítésért sem látta fontosnak jegyzőkönyvbe vétetni a juhok pusztulását. Tartós megoldást szeretne a felelős szervektől, de az egyelőre nem körvonalazódik a láthatáron…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások