Felhívás!

Szentgyörgyi a legifjabb jelölt

Tegnap az RMDSZ sepsiszentgyörgyi választmánya online szavazáson véleményezte Antal Árpád polgármesternek a megyeszékhelyi alpolgármester-jelöltekre vonatkozó javaslatait. Értesüléseink szerint Tóth Birtan Csaba eddigi alpolgármester az egyik jelölt, a másik pedig Vargha Fruzsina, a mindössze 25 éves, frissen végzett művészettörténész.

Vargha Fruzsina elmondta, Antal Árpád leginkább a kulturális és ifjúsági életet célzó intézkedésekben kérte a segítségét, illetve az egyetemet végzett fiatalok elhelyezkedésének megkönnyítése lenne a feladata. Emellett a kulturális intézmények működtetésében, a programok szervezésében is közreműködne.

– Hidegzuhanyként ért a felkérés, mert vannak nálam sokkal több élet- és szakmai tapasztalattal rendelkezők a tanácsban, de egyben megtiszteltetésnek is veszem, hogy jelöltként számolnak velem – nyilatkozta megkeresésünkre. – Úgy érzem, ez a polgármester úrnak egy üzenete is a város felé, hogy a fiatalok véleménye nemcsak szóban számít, hanem ténylegesen is. Feladatom lenne, hogy legyek kapocs a városvezetés és közöttük. Tudom, ez nem egyszerű feladat, de nem vállaltam volna, ha nem úgy gondolnám, hogy eleget tudok tenni a kihívásnak, amennyiben a helyi tanács megválaszt.


Vargha Fruzsina a Székely Mikó Kollégiumban végzett matematika–informatika szakon, az elmúlt öt évben a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen tanult alapfokon művészettörténet és kulturális örökség szakon, majd mesterizett is, illetve a pedagógiai képesítést is megszerezte.

Eközben diákönkormányzati képviselő volt, továbbá az Ördögtérgye néptáncegyüttes tagja, néptáncot és drámapedagógiát tanított gyerekeknek és a hallgatóknak. A nyáron költözött haza Szentgyörgyre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.