Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgy Székelyföld jövője

Szentgyörgy Székelyföld jövője Kovászna megye

Minden aláírást rendkívül nagyra értékelek, valamennyi erőt ad, hiszen mindenik egy nagyon fontos visszajelzés, hogy az eddig elvégzett munkát értékelik – mondta el sajtóértekezletén Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerdán a Szent György-szobornál kezdte el hivatalosan a támogató aláírások gyűjtését, hogy indulhasson egy újabb városvezetői mandátumért.

Hirdetés
Hirdetés

Antal szerint 2012 óta nagy előrelépés történt.
– 2012-ben azt mondtuk, hogy Sepsiszentgyörgy a jövő városa, most azt mondjuk, hogy Sepsiszentgyörgy Székelyföld jövője. Meg vagyok győződve arról, hogy ha sikerül megépítenünk azt, amit elterveztünk, az meg fogja határozni a következő ötven év folyamatait, és az egész régióra nagy befolyással lesz – nyilatkozta.

A prioritásokról szólva kifejtette: a korábbinál „sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a gazdaságra”, hiszen nem kizárt, hogy egy gazdasági válsággal (is) szembesülünk, és fel kell készülni az új lehetőségekre is, mert – bár sokan még mindig nem bíznak benne – néhány éven belül „mégiscsak lesz” repülőtér a közelünkben, és az autópályák is „viszonylag közel” fognak elhaladni.
Hozzátette: az eddig felhalmozott tapasztalat megtanította, hogy a „bukaresti átláthatatlanság világában miként lehet egyről a kettőre jutni”, és „jól eligazodik” mind Bukarestben, mind Budapesten, ahogyan Brüsszelben is. Felvetésünkre, hogy autópálya és repülőtér hamarabb lesz, mint valós decentralizáció, Antal Árpád ismét megmutatta „őrült optimista” önmagát.

– Meg fogjuk érni, el fog jönni az a nap, az az óra, amikor tényleges decentralizáció lesz Romániában, mert anélkül ez az ország egyszerűen nem tud működni. Az erőforrások rohamosan fogynak, és előbb-utóbb rá fognak jönni arra, hogy a hatásköröket azoknak kell leadni, akik tudnak is valamit kezdeni velük – fejtette ki a polgármester.

A csapatról szólva elmondta: az idősek tapasztalatát és bölcsességét, a nők érzékenységét és a fiatalok lendületét összesíti, hiszen az RMDSZ sepsiszentgyörgyi listájának első 15 helyén három köztiszteletben álló, Pro Urbe díjas polgár és hat nő szerepel, hét jelölt pedig 35 évnél fiatalabb. A sajtóban megjelenő „mindenféle forgatókönyvekkel” kapcsolatban azt mondta: szerencsés lenne, ha megtartanák szeptember végén a helyhatósági választásokat, hogy az elhúzódó egészségügyi válság közepette legalább ezen a közigazgatási szinten legitim vezetők legyenek, hiszen a parlamenti választások megtartása még ennél is bizonytalanabb.

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ önkéntesei 12 helyszínre „költöztek ki”, ahol nem csak Antal Árpád indulását lehet aláírással támogatni (személyi igazolvány szükséges), hanem ugyanott gyűjtik a támogató szignókat Tamás Sándornak is, aki szintén újrázna a megyei tanács élén. Az aláíróknak ajándékba jár egy Sepsiszentgyörgy, a mi városunk című, kétszáz oldalas kiadvány az elmúlt 12 év tevékenységéről. Az érvényben lévő „felezős” választási törvény értelmében az induláshoz az állandó választási listán szereplő állampolgárok 0,5 százalékának támogatására van szükség. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások