Felhívás!

Szent Erzsébet-gyűjtés

Ebben az évben a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fennmaradására gyűjt Szent Erzsébet napján a Gyulafehérvári Caritas. Tavaly 225.522 lej gyűlt össze, amit a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására, az őket támogató programokra fordított a szervezet.

A Gyulafehérvári Caritas áldozatos munkával évtizedek alatt építette ki otthoni beteggondozói szolgálatát, amelynek tevékenységét ahelyett, hogy támogatná, az utóbbi időben inkább ellehetetleníti a következetlen állami támogatói rendszer és a nem megfelelő jogszabályozás. Ezért minden kis forrásra szükség van, hogy a szervezet folytatni tudja tevékenységét a rászoruló idősek és betegek ápolása érdekében.

„Amikor a Szentírásban az idősek tiszteletéről olvasunk, vagy Isten negyedik parancsa alapján kötelességünknek érezzük figyelni a szüleinkre, kevésbé kerül hangsúlyozásra, hogy nekünk nem azért kell tisztelnünk őket, hogy aztán minket is tiszteljen a minket követő nemzedék. Ez önmagában nemcsak kevés, hanem kifinomult önzés is. Az idős embert azért kell tisztelnünk, mert idősödő és törékeny testében egy lelket hordoz, amelyet Isten a saját képmására teremtett. Ez adja meg az ember méltóságát, és ezért kéri Isten, hogy segítsünk máson” – áll dr. Jakubinyi György érsek felhívásában.

Adományozzon november 18-án Erdély templomaiban, illetve adományával megkeresheti a helyi Caritas-képviseleteket, vagy befizetheti a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára. Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosító-szám: 4562770.

Molnár József,
Gyulafehérvári Caritas

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.