Felhívás!

Szennyvíz a központban

Szennyvíz a központban Kovászna megye

A mai napig sem sikerült pontot tenni Barót szennyvízvezetési projektjének végére, így még mindig előfordulnak kellemetlen helyzetek, melyek érintik egyrészt a város lakóit, másrészt pedig a polgármesteri hivatalt és az általa működtetett vízszolgáltató céget, amelyek a régi szennyvízelvezető rendszer kuszasága miatt csak nehezen tudják megoldani a problémákat.

A napokban történt, hogy épp a városközpontban az egyik akna eldugult, a szennyvíz pedig az útszélén csordogált tovább. Gecse Bertalan helyi vállalkozó lapunkhoz fordult, hogy tegyük nyilvánossá az esetet, nyilván a jelenlegi és korábbi városvezetést is hibáztatva, amiért úgymond 2020-ban egy város központjában ilyen helyzetekkel kell szembesülnie.

A probléma okáról megkérdeztük Bocz Bélát, a vízszolgáltató vezetőjét, aki elmondta, hogy azóta sikerült kidugítaniuk a csatornát, viszont a rendszer elavultsága miatt nem tudják garantálni azt, hogy a jelenség nem fog megismétlődni. A Kossuth utca ezen szakaszán még a régi szennyvízcsatorna működik, amit nehezen lehet ellenőrizni, de jelenleg a szolgáltató jobban odafigyel a lefolyókra, ám, mint azt Bocz is részletezte, véglegesen csak akkor lehet ezt a gondot megoldottnak tekinteni, ha üzembe helyezik az új csatornahálózatot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások