Hirdetés
Hirdetés

„Szemetet” hoztak

„Szemetet” hoztak Kovászna megye

Rossz szájízzel maradtak az őrkői segélyakciójuk után a Speed Help Egyesület tagjai. A helyi roma közösségnek vittek élelmiszer és ruhacsomagokat, ez utóbbit többen „szemétnek” minősítették, és visszautasították.

Amint arról egy hónappal ezelőtt beszámoltuk, a Speed Help Egyesület és a Szociális háló című rádióműsor, nagyvonalú támogatójuk segítségével, szociális turkálót nyitott a Csíki negyedben. Szabó Attila, az egyesület vezetője elmondta: rendkívül alacsony árakkal dolgoznak, és az el nem adott ruhát eladományozzák a rászorulóknak. Most ezt az elvet ültették gyakorlatba: a megmaradt ruhát, amely mellé a bevételből a Bertis üzletláncból alapáron vásárolt 50 lejes élelmiszercsomagokat mellé­keltek, személyesen vitték fel az Őrkőre, ahol azonban – nem kis meglepetésükre – egyesek „szemétnek” minősítették az adományt.

Hirdetés
Hirdetés

– Elismerem, ez nagyon rosszul esett. Magam is mélyszegénységben nőttem fel, és hálásan megköszöntem mindenkinek, aki akár egy darab kenyeret is adott. Sikerült talpra állnom, és segíteni szeretném azokat, akik ott maradtak, erre azt mondják az egyébként egyáltalán nem rossz minőségű ruhára, amit zsákszámra házhoz hoztunk, és ingyen adtunk, hogy szemét – mondta kissé csalódottan Szabó.

Természetesen nem általánosítható ez a magatartás. A háromgyerekes Rúzsa Jani például köszönettel fogadta a csomagot, és azt mondta: 530 lejes szociális segélye helyett szívesebben dolgozna, de nem alkalmazzák. Hozzátette: rokonainak fogja továbbadni, ha a négy zsákban olyan darabok vannak, amiket ők nem tudnak felhasználni. Az alkalmi napszámból élő Balázs Tündének vagy Mocsel Annamáriának, aki négy gyereket nevel, és szociális segélyt sem kap, szintén jól fogott az adomány.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. június 27., 8:52
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Majlát Attila/ Kroki😄 Ügyes vagy!
  A cigányokat rá kell szoktatni óvodára, iskolára majd munkára! Hiába adsz nekük halat, tanítsátok meg halászni és beilleszkednek a társadalomba!

 • User
  Dátum: 2019. június 27., 8:46
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Rúzsa Jani a 3 gyereket hol tartod?! Ne járjanak úgy mint Te! Vidd iskolába, dolgozz ahol tudsz, munka az kerül! Romániában a románnak és magyarnak is nehéz apró pénzért dolgozik háromnegyede! Fektesd a pénz 1 részét a nevelésükbe és a hosszú eredményes munka meghozza az eredményét! Mindenki a saját sorsának a kovácsa!!!😁

 • User
  Dátum: 2019. június 27., 10:01
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Igaz mi nem vagyunk arabok,de azt irja a Koran:”Embertarsaidnak,felebarataidnak, raszoruloknak ne adj meg ingyen sem,olyan etelt amit te nem ennel meg, ne adj olyan ruhat, amit temagad nem hordanal. Ha ajandekot adsz embertarsaidnak, akkor mindeg olyat adj, aminek temagad is orulnel, mert ha nem igy cselekszel akkor Allah (Isten) meggyulol es megvet teged”. Na de ez az araboknal van. Mi ugyebar “keresztenyek” vagyunk,nalunk az a divat,hogy megnezzuk mi rohad a hutoszekrenyunkbe,melyik ciponk van elnyuve,melyik kabatunk vagy nadragunk van elkopva es ezeket ajandekozzuk el “nagy szeretettel”. Mert a tobbit,ami valoban jo minoseg es viselheto,azt eladjuk jo penzert a turkaloban !

 • User
  Dátum: 2019. június 27., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Igazából az a baj velük,hogy igénytelenek,mindenhol vannak romák,de pl.Magyaroszágon nagy többsége dolgozik,beilleszkedett a társadalomba,normális körülmények között élnek,ami Romániáról nem mondható el sajnos,mert kapják a támogatásokat és eszük ágában sincs elmenni dolgozni,inkább kimennek külföldre koldúlni,mert az könnyebb.

 • User
  Dátum: 2019. június 27., 17:20
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ha egy kisgyerek a szuleihez vagja a kapott jatekot , mert neki nem az , hanem egy joval dragabb kellett volna, azt mondjuk hisztis es meg nevelesre szorul. Na , itt is az a helyzet. Nem igenytelenek ok , sot!! Kolduljak a penzt de a mobil telefon nem esik ki a kezukbol.Ez egy elkenyeztetett , neveletlen , parazita nepcsoport amiert nem csak ok a hibasak hanem az egesz tarsadalom.