Felhívás!

Szemetelőkre gyanakodtak

Szemetelőkre gyanakodtak Kovászna megye

Olvasónk jelezte szerkesztőségünknek – fotókkal dokumentálva –, hogy a sepsiszentgyörgyi Híd utcát átszelő Debren-patak medrében jelentős mennyiségű szemetet ürített valaki. Utánajártunk a panasznak.

A helyszínen kiderült, hogy jelentős mennyiségű, építésből, bontásból származó hulladékot ürítettek a Debren-patakba, mi több, egy betontámfalát is bedöntötték.

Érdeklődésünkre megtudtuk, nem a hulladéktól akartak szabadulni jelen esetben, hanem a bontásszármazékot fura mód használták fel bizonyos munkálatok előkészítésére.

– Szeptember 3-tól zajlik a Debren-patak medrének takarítása. A patakmeder tisztítására leszerződött alvállalkozó cég jelezte nekünk, hogy egyszerűbb lenne számukra, ha az említett helyen bejuthatnának a patakmederbe a kitisztításra használatos erőgéppel. Mi erre a célra, ideiglenesen, építésből származó hulladékot ürítettünk oda, hogy ezen keresztül juthasson be a gép. Végül mégis lemondtunk erről a tervünkről, és egy másik helyszínről vittük be a gépet a mederbe. Péntekre viszont már ki is takarítottuk a helyszínt, és hamarosan a betontámfalat is visszatesszük a helyére – magyarázta Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.