Felhívás!

Szemét szemetelők

A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat a Facebookon tett közzé egy rövid filmet, amelyben jól látható, hogy a Sugásfürdő környékén lévő kirándulóhelyeken milyen mértékű hulladék marad a felelőtlen turisták után. A törvénytelen szemetelőket szigorúan, akár utólag is bírságolják – fejtették ki érdeklődésünkre az illetékesek.

„Többet érdemel a természet és az emberek is!” – áll a negatív példaként közzétett film alatt.
Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője érdeklődésünkre elmondta, szerencsére nem mindennapos jelenség az ilyen mértékű szemetelés, de az utóbbi időben, sajnos, egyre több hasonló esettel találkoztak, éppen ezért tették közzé a videót.

Kiderült, jó az együttműködés a Tega Rt. és a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség között, együttes erővel igyekszenek lebuktatni a szemetelőket.

– Többnyire kirándulók hagynak maguk után szemetet, de előszeretettel visznek ki cégek is hulladékot az erdőbe kihelyezett gyűjtőpontokhoz. Nem értjük, hogy a filmen rögzített helyszínen kik és miért dobálták szét a hulladékot a gyűjtőhelyről, abban viszont biztosak vagyunk, hogy nem a vadak tépték szét élelmiszerért a zacskókat. Inkább ittas állapotban levő fenegyerek viselkedésre gyanakszunk – avatott be Máthé.

Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője kérdésünkre kifejtette: specifikus módszerekkel akár utólag is tudják azonosítani a szemetelőt, így tettenérés nélkül is bírságolhatnak.
Idén, az első félévben 79 bírságot (több mint 30 ezer lej értékben) és 35 figyelmeztetést állítottak ki a helyi rendőrök eldobott, szétszórt hulladékok miatt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 3., 12:48
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sajnos a természetben szemetelés általános jelenség. Nagyon sokan nem nöttek fel még oda,hogy a szemetüket a nap végén összeszedjék és hazavigyék a kukába.