A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Száznál több az üres hely

Lezárult a kilencedik osztályba való iratkozás és számítógépes elosztás. Háromszéken 138 üres hely maradt a 9. osztályt kezdő diákok részére, az elosztás a napokban megtörtént, a megmaradt helyekre a pótvizsga után lehet iratkozni – áll a megyei tanfelügyelőség közleményében.

Jövő héten, július 16–18. között a megyei felvételi bizottság megoldja a számítógépes elosztás után fellépő speciális eseteket. Ide tartoznak azok a diákok, akik betegség miatt nem vettek részt a képességvizsgán, akik helyet szeretnének cserélni, vagy újraosztást kérnek, egy lakóhelyhez közelebbi tanintézménybe. Ugyanebben az időszakban oldják meg a helyzetét azoknak a tanulóknak, akik valamilyen oknál fogva nem kaptak még elhelyezést a felvételi során, vagy nem iratkoztak be. Azokat a tanulókat, akik nem iratkoztak be abba az iskolába, ahová elhelyezte a számítógép, vagy tanulmányi helyzetük miatt csak később iratkozhatnak, szeptember 3–7. között helyezik el a megmaradt helyekre. Ide azok a tanulók tartoznak, akiket nem zártak le 8. osztály végén, esetleg pótvizsgázniuk kell egy vagy több tantárgyból.
Sepsiszentgyörgyön két líceumi hely maradt a Mihai Viteazul Főgimnázium filológia osztályába, 18 hely a Constantin Brâncuși Iskolaközpont turizmus és közélelmezés szakán, illetve összesen 32 hely a Puskás Tivadar Szaklíceumban automatizálási technikus és gépjárműszerelő szakon. Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban magyar tagozaton 6 üres hely maradt a filológia osztályban és egy hely reál szakon, míg a román tagozaton 10 filológia és 9 reál hely maradt az iratkozóknak. Kézdivásárhelyen, az Apor Péter Szaklíceumban 21 hely maradt kereskedelmi profilú osztályban, a Gábor Áron-iskolában 8 hely maradt erdészeti technikus szakon, a Nagy Mózes-líceumban pedig 4 hely van még a filológia osztályban. Baróton, a Baróti Szabó Dávid Szaklíceumban a környezetvédelmi osztályban két hely van, a reál osztályban pedig 18. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.