Felhívás!

Százezer eurós támogatás

Százezer eurós támogatás Kovászna megye

Szociális vállalkozások indítását ösztönző uniós projektet kezdeményez a Kovászna megyei tanács. A testület keddi, rendkívüli ülésén hozott erre vonatkozó határozatot.

A tanács az Aktív Állampolgársági Erőforrásközpont Egyesülettel és a Szociális Innovációs Egyesülettel társult ebből a célból. A Social Economy Start Up – Az önfenntartható szociális gazdasági vállalkozások létesítésének támogatása című projekt célja támogatni a szociális gazdaságot, a hátrányos helyzetben élők munkavállalását, 85 munkahelyet biztosítva 17 szociális vállalkozás létrehozásával. A projekt során 120 személy vesz részt szociális vállalkozói menedzsmentképzésen, utána hirdetik meg az üzleti tervek versenyét, amelyből a 17 legjobbat támogatják egyenként 100 ezer euróval, hogy szociális vállalkozást hozzanak létre. A három­éves projekt összértéke 11 millió lej.

projekt, támogatás
December közepén a megyei tanácsnál szervezett konferencián mutattak be néhányat azokból az üzleti tervekből, amelyek negy­ven­ezer eurós támogatást nyertek a StartUp Now keretében. A hat megyét átfogó európai uniós projektet Kovászna Megye Tanácsa partnerségben pályázta meg a Tudásalapú Gazdaságért Egyesülettel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.