Felhívás!

FRISSÍTVE: Számos lopást jeleznek Háromszéken

FRISSÍTVE: Számos lopást jeleznek Háromszéken Kovászna megye

FRISSÍTÉS: Elkapták a Sas utcában fosztogatókat

Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője ma reggel közölte a médiával, hogy szombaton reggel 7 óra körül riasztották a rendőséget, miután péntekről szombatra virradóra ismeretlen tettesek a kerítésen átmászva felfeszítették a sepsiszentgyörgyi Sas utcában lévő egyik kisbolt ajtaját, és jelentős mennyiségű élelmiszert, szeszes italt loptak el. Még aznap sikerült azonosítani a vádlottakat, így egy 15 éves, illetve egy 18 éves fiatalt vettek 24 órás őrizetbe az egyenruhások. A minősített lopással, illetve bűnpártolással vádolt fiatalok elleni további intézkedésekről ma döntenek az illetékes igazságszolgáltató hatóságok – részletezte a szóvivő.

Eredeti hír:

Háromszéken egyre feszültebb a hangulat, a közösségi oldalakon szinte napi szinten lehet betörésekről, fosztogatásokról olvasni, a polgárok egymást figyelmeztetik, és sajnos a beírásokból az is hamar kiderült, hogy igencsak megtépázott az embereknek a rendőrségbe, csendőrségbe vetett bizalma, mi több, egyesek az összefogás mellett már öntörvénykezésre is bíztattak.

Legutóbb pár órája a sepsiszentgyörgyi Sz.G. számolt be arról, hogy a megyeszékhelyi Sas utcában pénteken éjjelről szombatra virradóra raboltak ki egyelőre ismeretlen tettesek egy kisüzletet, tudomása szerint nagyon sok mindent elvittek. „Sajnos megkezdődött a rablások ideje!” – fogalmazott pesszimistán.

Baróton egy helyi közismert személyiség Facebook-oldalán fokozott elővigyázatosságra intette a polgárokat, és arról számolt be, hogy hét elején a baróti Víz utcában, a malomba törtek be ismeretlen tettesek, szerdáról csütörtökre virradóra pedig az édesapja szomszédságában fosztogattak – lóhámot, nyerget, de egy bárányt is elloptak – a törvénysértők. Arról is tájékoztatott, hogy a rendőrségen jelentették az incidenseket,  az esetek kivizsgálása folyamatban van.

„Valószínű, hogy a kijárási tilalmat kihasználva merítettek bátorságot az elkövetők, ha ez így van, további garázdálkodásra is felkészülhet a lakosság” – figyelmeztet, miközben arra bíztatta polgártársait, hogy estére mindenképpen zárják be a kapukat, engedjék szabadjára a kutyákat, hogy ezek őrizhessék a házat.

Az intések mellett felhívta az illetékes hatóságok figyelmét, és arra szólította fel ezeket, hogy vezessenek be gyakoribb járőrözést, alaposan kérdezzék ki azokat a személyeket, akik az éjszaka leple alatt nem tartózkodnak a lakhelyük szerinti településen.

A megyei rendőrségen is érdeklődtünk. Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője ígérte, hogy utánanéz, és mihamarabb tájékoztat ezekről.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások