Felhívás!

Számlák miatt bukhat le

Számlák miatt bukhat le Kovászna megye

A megyei természetvédelmi és hegyimentő-központ munkatársai egy kirándulótól kaptak bejelentést, miszerint a Rétyi Nyír természetvédelmi területre nagy mennyiségű háztartási hulladékot raktak le ismeretlenek. A leürített szemétben lévő hivatalos iratokon szereplő nevek Egerpatakhoz köthetők.
Dombora Lehel, Réty polgármestere elmondta, őket is ugyanaz a személy értesítette, aki a Rétyi Nyír gondnokságának jelezte a súlyos környezetszennyezést.
– A helyszínre siettünk, és a szemét – ruhák, rossz kanapé – között szerencsére telefonszámlákat, bankszámlakivonatokat is találtunk: egyetlen család különböző tagjainak nevei szerepeltek ezeken. A helyszínen szekérnyomokra akadtunk: az is elképzelhető, hogy a család valakivel elvitette szemetét, ám ez végül felelőtlenül leürítette a rezervátum területén – mondta a polgármester.
Amúgy ez az első olyan alkalom, amikor a szemét között számlákat is találnak: kapnak ugyan szemetet erdőszéleken, mélyebb sáncokban, de azok „iratmentesek”.
– Felelősségre vonjuk a tetteseket, akik példaértékű bírságban részesülnek! Így szándékozunk elrettenteni a hasonló tettektől a többi felelőtlen egyént. Saját szabályzatunk hasonló kihágásra csupán pár száz lejes büntetést ír elő, így a több ezer lejes bírságot is kiszabható környezetvédelmi őrségre hagyjuk a bírságolást – ígérte az elöljáró.
Péter József rétyi alpolgármester lapzárta előtt elmondta, tegnap a rendőrség, a környezetvédelmi őrség munkatársaival és a rezervátum gondnokságával közösen megejtett újabb helyszínelés után a Tega Rt. köztisztasági vállalattal szállíttatta el a mocskot a rezervátumból: a takarítás költségeit a szabálysértőn hajtanák be, miután egyértelműen sikerül azonosítani a kilétét. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 29., 8:06
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Hová vitethette volna el a család a szemetet? Talán a lécfalvi szeméttelepre? Abszurdum. Ők pont olyan felelősek mint aki oda szállitotta, Ilyen esetben a számlákon talált neveket kiirnám az újságba, hadd tanuljanak a ”tisztelt” szemét tulajdonosok. És remélem a Környezetvédelmi Felügyelőség a maximális büntetést rója ki.