Felhívás!

Stratégia kellene

Stratégia kellene Kovászna megye

Az talán bizonyosra vehető, hogy nem csak Baróton, de egész Székelyföldön, sőt az egész országban a szakmai képzés komoly gondokkal küzd, fiataljainknak egyáltalán nincs, vagy csak kevés lehetőségük van megélhetést biztosító szakmát elsajátítani, ha van is szakképzés, az messze nem a 21. század műszaki kihívásainak eleget téve történik.

A Baróti Szabó Dávid Líceumnál ősztől továbbra is egy textilipari, egy faipari, valamint egy autószerelői osztályban tanulhatnak a szakoktatást választó diákok, ám, mint azt korábban az iskola igazgatója is mondta, megfelelő felszereltségű műhelynek csupán a textilesek örvendhetnek.
Barót város tanácsosai is olykor-olykor szóvá teszik Erdővidék egyetlen líceumának problémáit, legutóbb például Incze István volt az, aki arra hívta fel kollégái és a városvezetés figyelmét, hogy ki kellene dolgozzanak egy hosszú távú stratégiát a Baróti Szabó Dávid Líceum szakoktatását illetően azért, hogy a tanult szakmának a fiatalok is hasznát lássák.
– Elejét kellene venni annak, hogy olyan szakmákban képezzenek diákokat, melyekre nincs kereslet. Hiába a képzés, ha a tanultakat a diákok a munkaerőpiacon nem tudják hasznosítani – érvelt a tanácsos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.