Hirdetés
Hirdetés

Startol az EMPTY

Startol az EMPTY Kovászna megye

Csütörtökön rajtol az idei EMPTY fesztivál, ami ezennel második kiadásához érkezett. A négynapos rendezvényen a buli mellett a kikapcsolódásra, játékra, de hasznos előadásokra is hangsúlyt fektetnek a szervezők, akik kedden, a fesztivál helyszínén nyilatkoztak a sajtó képviselőinek.

A fesztivál augusztus 20–22. között tart, melyet megelőz egy nulladik nap, amelyen a szervezők és önkéntesek mellett 100 VIP-jeggyel rendelkező személy vehet részt. A nulladik nap célja az összerázódás, hogy az önkéntesek, a fesztiválon tevékenykedő mintegy 250 személy megismerhesse egymást.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Ifjak Kézdiszékért (MIK) négy képviselője, a fesztivál szervezőcsapata tartott sajtótájékoztatót kedden Fortyogófürdőn. Erős Rudolf, a fesztivál koordinátora a programokról beszélt. Eszerint a három fő sátorban – néptánc, mainstream és techno – párhuzamosan zajlanak majd az előadások, bulik, de lesz chill zóna is, valamint különböző tematikájú beszélgetésekkel is várják a fiatalokat – és nemcsak.

Mint mondta, mindennap 9-től lesz a kapunyitás, a napot Ébreszd a lelked nevű gyakorlatokkal, meditációval indítják. 10–17 óra között tart nyitva a Torjai Ifjúsági Szervezet játéksarka, lehetőség lesz önismereti játékokban részt venni, lábteniszezni. Emellett előadásokkal, workshopokkal készülnek mindennapra. Találkozhatunk színészekkel, lemezlovasokkal, fiatal vállalkozókkal, de megtanulhatunk legorobotot építeni a Gábor Áron-iskola tanulóitól, vagy hallhatunk a számítástechnika szépségeiről Ravasz Andrástól, a „fiatal kovásznai zsenitől” is.

Ezenkívül vezető politikusok is tartanak előadást a fiataloknak, Tamás Sándor megyetanácselnök a politikába vezet be, Fejér László Ödön szenátor arról mesél, hogyan lett politikus, mi a szerepe a parlamentben. Jakab István Barna, a megyei tanács alelnöke az ifjúsági konzultáció eredményeit ismerteti, míg Bodor László, a Háromszéki RMDSZ ügyvezető elnöke a közösségi konzultációról beszél, de Szilveszter Szabolccsal, Kézdivásárhely alpolgármesterével is találkozhatunk majd.

A Szentléleki Ifjúsági Szervezet Egy perc és nyersz játékot szervez majd, a megyei ifjúsági csoportok vezetői kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt. Jelen lesz továbbá a 34-es számú cserkészcsapat, akik gyerekeknek és felnőtteknek tartanak különböző programokat, játékokat, de lesz vidámpark és hőlégballonozási lehetőség is.

A néptánc-sátorban fellép a Turul, a Berecki Ifjúsági, a Tisztás, a Burustyán, a Hamuvirág és a Pántlikácska néptáncegyüttesek, de táncház is várja az érdeklődőket Gyurka Tamás vezetésével.
Dezső Norbert logisztika- és építésfelelős elmondta, habár sok munka várt rájuk, főként a medence felújításával, csütörtökre biztosan kész lesz minden. Bekk Norbert, aki a biztonságos belépést biztosítja a fesztiválozóknak, kiemelte, a jegyárus mögött várja majd a Covid-tesztet végző csapat a fesztiválozókat. Aki rendelkezik oltási igazolvánnyal vagy 72 órás RT-PCR tesztje, elsőbbséget élvez, a többiek a teszt eredményével mehetnek be – természetesen, ha az negatív lesz.

„Péntek-szombaton 1000–1500 résztvevőre számítunk, vasárnap 2–3 ezer személlyel kalkulálunk, hiszen a Pittyes kettes és Gyufa előadás vonzza az embereket, és akkor lesz a családi nap, a retro buli is” – mondta el Erős Rudolf, hozzátéve, fürdésre mindennap lesz lehetőség.

Részletes program, az előadók sora és további tájékoztatás megtalálható az esemény Facebook- és Instagram-oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 18., 5:14
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Üres fesztivál, tele van politikusok előadásaival, ezt eltalálták, de nagyon. Mivel Tamás Sándor adott pénzt a fesztiválra, na nem a sajátját, azért ne idegeskedj én senki, ezért szegény fiatalok kénytelenek az egész rmdsz-es férfikórus egyéni fellépéseit meghallgatni. Nagyon sajnálom őket, politikusokat és a fiatalokat is akik ha tetszik, ha nem, kénytelenek lesznek hallgatni az üres fesztiválon, az üres propagandát.

  • User
   Dátum: 2021. augusztus 18., 10:12
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Taps, taps, taps: Ezenkívül vezető politikusok is tartanak előadást a fiataloknak, Tamás Sándor megyetanácselnök a politikába vezet be, Fejér László Ödön szenátor arról mesél, hogyan lett politikus, mi a szerepe a parlamentben. Jakab István Barna, a megyei tanács alelnöke az ifjúsági konzultáció eredményeit ismerteti, míg Bodor László, a Háromszéki RMDSZ ügyvezető elnöke a közösségi konzultációról beszél, de Szilveszter Szabolccsal, Kézdivásárhely alpolgármesterével is találkozhatunk majd.