Felhívás!

Sok pénz jön Erdővidékre

Sok pénz jön Erdővidékre Kovászna megye

Barót 43 millió lejt nyert az Anghel Saligny-program keretében arra, hogy víz- és szennyvízhálózatának felújítását és bővítését célzó pályázatait megvalósítsa.

„Ez akkora összeg, amennyit a város az utóbbi 20 év pályázatain összesen nyert” – fogalmazott derűlátóan Benedek-Huszár János polgármester.

Az összegből 26 millió lejt a baróti víz-, szennyvíz és csapadékvízgyűjtő rendszer kiegészítésére, illetve cseréjére fordítanak, 15 és fél millióból Bibarcfalván és Bodosban épül ki a víz- és szennyvízhálózat, míg csaknem egymillió lejt a felsőrákosi főutca alatti szennyvízcsatorna rendszerre költenek. Tervben van a köpeci és miklósvári víz- és szennyvízrendszerek kiépítése is, ezekre a Helyreállítási Program őszi kiírásán nyújt majd be pályázatot a baróti városháza.

A Saligny-programban Vargyas is nyert 12 millió lejt, melyet a község utcáinak korszerűsítésére fordítanának. Nagyajta 6,3 millió lejt kap két beruházásra. Az egyik az ivóvízhálózat felújítása és bővítése, a másik a falu területén átívelő, 121 éves vashíd elköltöztetése lenne. A megye helyébe új hidat épített, de az Osztrák-Magyar Monarchiabeli vashidat ennek ellenére megőrzik Nagyajtán, és mint ipartörténeti emléket egy közeli parkba költöztetnék.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 21., 6:44
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Ha a Hatodon at jon a penz,akkor nem biztos,hogy ideer.A polgi mindig is derulato volt,igaz,az eredmenyek eddig nullak,de sebaj,majd a kovetkezo mandatumban talan lesz valami,addig is megszavaztatja magat a primitiv neppel,aki amugy sincs amibol valogasson politikusvonalban.Hajra,igerni konnyu! Csak bar egy fel utcat tegyen mar rendbe!