Felhívás!

Soha nem elég

Soha nem elég Kovászna megye

Ez az az eső, amelyik aranyat ér, és ha az előrejelzés szerint fog hullni a héten, akkor némi képzavarral azt mondhatjuk, hogy megúsztuk ezt a szárazságot – jelentette ki Könczei Csaba. A Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője szerint „már most sem állunk rosszul”.

Könczei azt mondja: helytelenül van feltéve az a kérdés, hogy lett-e elég eső májusban.

– A csendes májusi esőből soha nem elég, annyi csendes eső nem hullhat, hogy az sok legyen. Nem hiába mondták az öregek, hogy a májusi eső aranyat ér! Ha az előrejelzéseknek megfelelően, a héten minden nap fog több-kevesebb csapadék hullni, elmondhatjuk, hogy idén nagyobb baj már nem lehet – véli a szakember.

Az igazgató úgy fogalmazott: a múlt heti, négyzetméterenként 30–35 liter eső „talpra állította” az ősszel elvetett gabonát, inkább az idén elvetett és elültetett kultúráknak kellene még 50–70 liter csapadék, bár azoknak is rendkívül jól jött a múlt heti áldás. Az igazgató szerint a Kárpát-kanyar belső felén fekvő Brassó, Kovászna és Hargita megyék már most is „kiemelkedően jól állnak” az ország többi részéhez képest. Ezt támasztja alá Adrian Oros mezőgazdasági miniszter tegnapi nyilatkozta is, amely szerint országos szinten 1,6 millió hektár mezőgazdasági területet érintett az aszály.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások