Sikeres kőgyűjtés

Sikeres kőgyűjtés Kovászna megye

Szombaton a kovásznai RMDSZ és a polgármesteri hivatal szervezésében kőgyűjtést tartottak a Lőrincz Zsigmond-sípályánál.

A síszezont megelőző eseményen több mint hetven személy, köztük idősek, fiatalok, önkormányzati képviselők és  télisportkedvelők is részt vettek.

A rendezvényen rövid néma csenddel emlékeztek meg Lőrincz Zsigmondról, Kovászna egykori polgármesteréről, aki a sípályát megálmodta és megvalósította, majd koszorút helyeztek el az egykori elöljáró emlékére állított kő- és márványtáblánál.

A kőgyűjtés után a sípálya alatt található menedékházban az RMDSZ kovásznai szervezete zsíros kenyérrel, teával, forralt borral, üdítővel vagy épp sörrel kínálta a résztvevőket, akik munkájukért cserébe egy napot bérmentesen síelhetnek a szezonban.

– Köszönjük a kőgyűjtőknek, a Havadtőy Sándor cserkészcsapat tagjainak, a Boldog Apor Vilmos-otthon lakóinak, kovásznai és bodzafordulói téli sportok kedvelőinek, a városi önkormányzat képviselőinek, a városi RMDSZ szervezetnek az együttlétet és a munkát, hogy ily módon együtt emlékezhettünk meg Lőrincz Zsigmond barátunkról, aki öt éve távozott az élők sorából. Az általa elkezdett munkát folytatni és kiteljesíteni kötelességünk – mondta Gyerő József polgármester. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.